Radimir Čačić: “Žele me eliminirati iz politike”

U Sabor je u četvrtak došao i čelnik reformista Radimir Čačić, koji je izjavio kako ga veseli poruka premijera i predsjednika SDP-a Zorana Milanovića da bi kandidaturu za zastupnika trebalo onemogućiti samo pravomoćno osuđenima za natježa kaznena djela.

“Sasvim sigurno nikakav amandman nece spriječiti moj politički angažman. Da me se na prizeman, nezabilježen način pokuša eliminirati da budem u političkoj utrci. Građani su i dosad uvijek pokazivali sposobnost da kazne političku prljavštinu.

Ono što me veseli je izjava premijera koji je jasno rekao da treba lučiti kriminalne radnje od nehata. Sve sugestije udruga civilnog društva koje su predlagale da se uvrsti i takav tekst. Nije ovo slučajno. Zašto se ovakav amandman usmjeren da se eliminira mene, to treba pitati te ljude zašto je to tako. Bio bih razočaran da SDP kao stranka i posebno njezin predsjednik postupi na ovaj način, kao što se to može vidjeti iz amandmana.

Tu je bilo snažnih političkih ucjena političkih partnera. Konkretno vodatva HNS-a koji je tu razinu prljavština primijenio u samoj stranci, previpe je da u tome sudjeluje SDP”, kazao je Radimir Čačić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...