Raspisan natječaj za buduću putničku liniju 409 Zadar – (Ošljak) – Preko

Objavljen je natječaj za koncesiju buduće brodske linije 409 Zadar – Preko, koja bi trebala prevoziti samo putnike na dosadašnjoj trajektnoj liniji Zadar – Preko.

Nakon višemjesečnih najava, natječaj je objavljen u petak u Elektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske. Rok za dostavu ponuda je 30. ožujka ove godine u 15 sati. Stručno povjerenstvo će prispjele ponude otvoriti 31. ožujka 2015. u 11 sati u prostorijama Agencije za obalni linijski pomorski promet u Splitu, a rok za donošenje odluke o odabiru je 30 dana od isteka roka za dostavu ponuda, odnosno najkasnije do 30. travnja.

Nakon što je izgrađena trajektna luka Gaženica, dosadašnja trajektna linija Zadar – Preko bit će podijeljena na dvije linije, jedna će biti isključivo trajektna, a druga putnička. Kako bi se rasteretio cestovni promet na zadarskom Poluotoku, a pogotovo za vrijeme turističke sezone, sav trajektni promet seli se u Gaženicu. Prema zadnjim najavama iz Lučke uprave Zadar, ta linija trebala bi krenuti početkom ožujka.

Nova linija 409 Zadar – Preko tako bi trebala biti isključivo putnička i prevozit će otočane i njihove goste izravno na zadarski Poluotok, koji bi se time trebao rasteretiti nepotrebnog prometa vozila, autobusa i tegljača na vrhuncu turističke sezone.

Inače, natječajem se traži kapacitet broda od 250 putnika, a očekivani broj putnika 950.000 godišnje. Stalni dio naknade za koncesiju iznosi 10.000 kuna, plus 2 posto ostvarenog prihoda godišnje. Rok trajanja koncesije je do kraja 2016. godine. Za tu se liniju neće isplaćivati državna potpora.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...