Reno Sinovčić mogao bi već u petak ili ponedjeljak izaći iz Remetinečkog zatvora

Već u petak ili pak ponedjeljak Reno Sinovčić mogao bi se naći izvan Remetinečkih rešetaka, doznaje se to od njegovog odvjetnika Andreja Korljana.

Očekujemo da se na založene nekretnine upiše Sud i to u narednih nekoliko dana nakon čega će sutkinja istrage sazvati ročište. Na njemu bi Sinovčić trebao obećati da će se na slobodi pridržavati mjera opreza, kazao je Andrej Korljan.

Nakon što je izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u utorak prihvatilo zahtjev obrane Rena Sinovčića da mu se umjesto tražene jamčevine od 10 milijuna kuna zamijeni zalogom nekretnina vrijednih preko 20 milijuna, stekli su se preduvjeti za izlazak iz Remetinca i obranu sa slobode.

Ipak, odvjetnik ovog zadarskog poduzetnika nije mogao odgovoriti na pitanje čime će se njegov klijent baviti na slobodi.

Trenutno smo fokusirani na njegovu obranu, to nam je prioritet. Što će biti s njegovim tvrtkama i hoće ili on nešto raditi zaista ne znam, izjavio je Korljan.

Podsjetimo, na dugačkom popisu malverzacija za koje Uskok tereti osumnjičene, navodi se da su vjerovnici Sinovčićeve tvrtke VOX oštećeni za oko 52 milijuna kuna, VOX za nešto manje od 22,5 milijuna, NK Zadar za 50,7 milijuna, Ministarstvo financija za oko 5,6 milijuna, a državni proračun za nešto manje od tri milijuna kuna.

Osim Sinovčića pod istragom u tzv. aferi Ribar su bivši direktori NK Zadra Novica Erlić i Dalibor Zebić, dugogodišnji bivši pročelnik zadarske Porezne uprave Vjekoslav Jurlina, njegova nasljednica Stoja Mučaji te poreznici Željan Pejković, Marko Lozančić i Irena Anić, a svima je uz jamčevinu ili zalog na nekretninama već odobrena obrana sa slobode.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...