Reno Sinovčić u ranim jutarnjim satima napustio Remetinec!

Reno Sinovčić danas izlazi iz istražnoga zatvora. Tako je jutros odlučila sutkinja istrage Zagrebačkoga županijskoga suda, nakon što je provjerila upis suda na hipoteku. Osim toga Sinovčić joj je obećao da će se u nastavku postupka, dok je na slobodi, pridržavati svih mjera opreza. Izjavio je to njegov odvjetnik Andrej Korljan.

– S obzirom da su upisi hipoteke nad svim predmetnim nekretninama onako kako je to pravomoćnom odlukom utvrdio Županijski sud u Zagrebu provedeni, sutkinja istrage je učinila ono što je u toj situaciji morala učiniti a to je da održi ročište koje je danas i održano, na kojem je okrivljenik dao obećanje da će se pridržavati uvjeta jamstva a ti uvjeti jamstva su ujedno i mjere opreza i nakon toga je sutkinja istrage donijela rješenje o ukidanju istražnoga zatvora, kazao jeodvjetnik Andrej Korljan.

Na novinarski upit kad gospodin Sinovčić izlazi iz pritvora i kad bi mogao biti u Zadru, odvjetnik Korljan je kazao:

– On će izaći iz zatvora vrlo brzo , sad je to stvar zatvorske procedure, dok se razduži, dok obavi tamo potrebnu proceduru, i nakon toga će on po mojim saznanjima krenut za Zadar, a sad kad će biti u Zadru to ja ne mogu znati s obzirom na ove vremenske uvjete i sve skupa, kazao je Korljan.

Na što se to gospodin Sinovčić obvezao, koje su to mjere opreza?

– Mjere opreza koje su utvrđene da neće uspostavljati kontakte s onim svjedocima koji još uvijek nisu ispitani u ovom kaznenom predmetu. On je dao ostavku na sve svoje funkcije, dakle on te funkcije obavljat neće, međutim nitko mu ne može zabraniti da radi. S druge strane pravna bitka se naravno nastavlja i mi ćemo u daljnjem tijeku postupka dokazivati da on nije počinio ona kaznena djela koja mu USKOK stavlja na teret, kazao je odvjetnik Andrej Korljan za Radio Zadar.

Dodajmo kako će u ovom postupku biti ispitano oko 100 svjedoka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...