Sa zapada stiže razvedravanje, u Dalmaciji mjestimični pljuskovi

Prijepodne će sa zapada započeti razvedravanje. Oblačnije sa slabim snijegom zadržat će se u istočnim i gorskim krajevima, dok će povremene kiše još biti u Dalmaciji. Poslijepodne se u većini krajeva očekuje pretežno ili djelomice sunčano, a samo na krajnjem jugu uz promjenljivu naoblaku još može biti kiše.

Vjetar će biti slab, na Jadranu će puhati slab do umjeren sjeverozapadnjak i bura, koja još ujutro podno Velebita može biti i jaka. More malo do umjereno valovito, a vidljivost dobra.

Jutarnja temperatura uglavnom između -6 i -1°C, na Jadranu od -2 do 3°C, na otocima do 7°C. Najviša dnevna između 0 i 5°C, na Jadranu od 6 do 10°C.

Hladnije jutro očekuje se u utorak. Danju djelomice sunčano, u gorju potkraj dana uz moguć slab snijeg. Od srijede povremeno susnježica i snijeg uz stvaranje novog snježnog pokrivača, ne samo u gorju.

Promjenljivo vrijeme uz povremenu kišu očekuje se na Jadranu. Od sredine tjedna oborine, osobito u Dalmaciji mogu biti obilnije, a uz obalu sjevernog dijela može biti susnježice i snijega. Bit će i vjetrovito uz jugo i jugozapadnjak, na sjevernom dijelu buru.

Siječanj koji je iza nas bio je iznadprosječno topao u cijeloj Hrvatskoj. Oko 4°C bio je topliji od prosjeka na kopnu, te od 1 do 2°C na moru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...