Saznajte kako možete unaprijediti svoje gospodarstvo novcem iz Europske Unije

Edukacija pod nazivom „EU sredstva za ruralni razvoj – unaprijedite svoje gospodarstvo novcem iz EU-a“, koju omogućuje Ministarstvo poljoprivrede, dat će uvid u Program ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014. – 2020. U navedenom razdoblju osigurana su  golema sredstva od gotovo 2.4 milijarde eura.

Poduzetnici, obrtnici i vlasnici OPG-a, ali i svi zainteresirani možete se  prijaviti na besplatne edukacije u Zadru koje će se održati 13. veljače 2015. u Arsenalu ( Trg tri bunara 1). U sklopu projekta Poslovnog dnevnika “Poslovni uzlet 2015”, svi sudionici imat će priliku proširiti svoja stručna znanja iz raznih područja s ciljem unapređenja poslovanja. Program svih edukacija je dostupan ovdje. Jedna od mnogobrojnih edukacija je i ona Ministarstva poljoprivrede koju će održati pomoćnica ministra, gđa Davorka Hajduković.

– Edukacija nudi uvid u prihvatljivost pojedinih ulaganja namijenjenih razvoju poljoprivrede, šumarstva i prehrambene industrije, ali i onih namijenjenih razvoju ruralnih područja. Također, na predavanju će sudionici doznati konkretne datume objave prvih natječaja za 2015. godinu, tvrdi Davorka Hajduković, pomoćnica ministra poljoprivrede.

Edukacija će pomoći svim sudionicima, među kojima će vjerojatno biti i veliki broj potencijalnih korisnika Programa, da prepoznaju sve mogućnosti ulaganja koja se mogu sufinancirati sredstvima ovog Programa. ˝Do kraja siječnja nas očekuje i raspisivanje natječaja za dvije vrlo važne investicijske podmjere – 4.1. – ulaganja u poljoprivredna gospodarstva i 4.2 – Ulaganja u preradu i marketing poljoprivrednih proizvoda. Iako će se sudionici upoznati sa svim mjerama programa, posebni naglasak će biti dan upravo na ove dvije podmjere˝, tvrdi Hajduković.

Osim potrebnih informacija, Hajduković će polaznicima kroz konkretne upite, otkloniti nedoumice, do kojih može doći iščitavajući radne inačice Pravilnika o provedbi mjera, a koji su do sada bili u Javnoj raspravi.

Prijave za sve edukacije su besplatne (prijaviti se možete ovdje), a detaljnije informacije možete vidjeti ovdje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...