SP u Kataru igrat će se zimi, finale je dan uoči Badnjaka?!

Posebna radna skupština Fife službeno je predložila da se SP u Kataru igra zimi. Taj bi prijedlog trebao biti potrđen na zasjedanju izvršnog odbora Fife u ožujku…

Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine igrat će se zimi. Još se čeka tek potvrda Fifinog izvršnog odbora. Taj je prijedlog službeno podnijela posebna radna skupština Fife. Konačnu odluku ima izvršni odbor koji će o tome odlučiti u ožujku na zasjedanju u Zürichu. No po vijestima koje dolaze iz Fife, to će biti tek formalnost. Svjetsko prvenstvo igrat će se tijekom studenog i prosinca.

Finale Svjetskog prvenstva trebao bi se odigrati 23. prosinca, večer prije Badnjaka.

– Što god odlučili na sjednici, bit će onih koji neće biti zadovoljni tom odlukom. No moramo voditi računa o dobrobiti svih u tom projektu – rekao je predsjednik azijskog nogometnog saveza (AFC) Salman bin Ebrahim Al-Khalifa.

Ako izvršni odbor Fife prihvati prijedlog radne skupštine, Svjetsko prvenstvo u Kataru bit će povijesno. Prvi SP koji će se igrati zimi. Na njemu će nastupiti 32 reprezentacije, ali trajat će kraće od mjesec dana kao što je to uobičajeno od SP-a u Francuskoj 1998. na kojem je krenuo format od 32 reprezentacije i 64 utakmice.

SP tradicionalno počinje u lipnju. No u Kataru je to nemoguće zbog visokih temperatura. Protiv Mundijala na zimu je Međunarodni olimpijski odbor zbogpreklapanja sa Zimskim igrama, ali i vodeći europski klubovi koji bi u tom slučaju morali imati dugu stanku u prvenstvima i europskim natjecanjima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...