Stiže novi Alien, ali bez vremešne Sigourney Weaver?

Sad je i službeno – južnoafrički redatelj Neil Blomkamp, poznat po hit-filmovima District 9 i Elysium, režirat će slijedeći nastavak Aliena!

Blomkamp je vijest, koju će zasigurno pozdraviti mnogobrojni fanovi kultnog SF serijala, objavio na Instagramu. Film će proizvesti Fox, a u producirat će ga Ridley Scott, tvorac prvog i po mnogima najboljeg filma iz serijala.

Blomkamp je u siječnju objavio niz konceptnih skica za nastavak Aliena na kojima je radio snimajući svoj novi film Chappie.

‘Godinama želim snimiti Alien film’, otkrio je tada Južnoafrikanac novinarima. Izgleda da su njegove riječi doprle do ušiju odgovornih u Foxu i ubrzo je pao dogovor o snimanju nastavka kojeg čekamo već 18 godina. Podsjećamo, zadnji smo Alien dugometražni film ( Alien: Resurrection) gledali 1997. u režiji Jean-Peirre Jeuneuta.

Variety piše kako će se Blomkampob Alien radnjom oslanjati na Prometheus 2, nastavak filmskog hita iz 2012. koji priča priču o počecima kultnih filmskih čudovišta.

No, niti Prometheus 2, niti novi Alien još uvijek nemaju napisan scenarij, a s obzirom da će drugi nastavak Prometheusa zaigrati u kinima slijedeće godine teško je očekivati Blomkampovog Aliena prije 2018.

Također, nije poznato hoće li u filmu nastupiti Sigourney Weaver koja će ove godine napuniti 66. godina.

No, ako Harrison Ford može glumiti Lukea Skywalkera s 73 godine, onda i Weaver može bez problema još jednom utjeloviti lik poručnice Ripley na filmskom platnu.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...