Što radi tajanstveni crni Appleov kamionet?

U Appleu, čini se, nastoje popraviti aplikaciju Maps pomoću automobila opremljenim posebnim kamerama. A možda i testiraju samovozeći automobil.

Vijest je stigla od stanovnika grada Concord u Kaliforniji, na čijim se ulicama pojavio tajanstveni crni kamionet, navodno registriran na Apple. Na vrhu ima više kamera i nešto prilično nalik sustavu LiDAR, kojeg se koristi za izradu zemljovida visoke razlučivosti i samovoznim automobilima, između ostalog.

Pojavila su se nagađanja kako će i Apple, poput Googlea, ući u razvoj vlastitog samovoznog automobila. No, dosad nije bilo ozbiljnijih naznaka kako bi se to doista moglo dogoditi, a Apple još nije ni ishodio dozvolu za testiranje takvih vozila.

Prije će biti da je riječ o nastojanjima poboljšavanja aplikacije Maps ili stvaranja značajke nalik na Street View. Eventualno je moguće kako isprobavaju pojedine servise, poput Siri za vozila.

Otkad su izbacili Google Maps s iPhonea, u Appleu se trude poboljšati vlastitu uslugu te vrste. Usprkos tome, Maps još uvijek značajno zaostaje za konkurencijom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...