Stranka Hrvatskog Zajedništva zbog odlaska ScandJet-a traži ostavke Zrilića, Kalmete, Ćosić i Šupe

Nakon pisanja Antene Zadar kako niskotarifna kompanija ScandJet duguje Zračnoj luci Zadar 300 tisuća eura, te već nakon dvije godine odlazi iz Zadra kako bi svoju novu bazu osnovao u Rijeci, vijest se proširila gradom, a i šire brzinom munje. U svakom postojećem gradskom mediju već danima se od tada razglaba o razlozima ovog čina. Vlasnik ScandJeta, Saša Đaković kao razloge odlaska istaknuo je kako u Zadru ˝ništa pod milim bogom ne funkcionira˝ te kako on ne može voditi našu turističku destinaciju niti može raditi posao ljudi koji su odgovorni da bi ta destinacija funkcionirala. Naravno, s druge strane zaboravio je spomenuti ScandJetov dug. No, to mu je valjda manje važno od “nesposobnosti”, kako kaže, naših lokalnih čelnika, direktora TZ-a te uprave Zračne luke, o čijoj kompetentnosti ipak nećemo ovom prigodom.

Nakon oprečnih izjava direktorice Zračne luke Irene Ćosić te izjava samog Đakovića, oglasila se svojim priopćenjem i Stranka Hrvatskog Zajedništva, Podružnica Zadar. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Nakon što su u proteklih 15 godina u gradu Zadru i Zadarskoj županiji ugašena sva proizvodna radna mjesta, sada je red došao da nestanu i razne turističke destinacije. Bez posla je ostalo više od 15.000 ljudi, a sada ostajemo i bez 30 tisuća skandinavskih turista.

Zbog odlaska švedskog touroperatora ScandJet, koji je dovodio skandinavske turiste u Zadar očekujemo da ostavke podnesu Zvonko Šupe, direktor Turističke zajednice, Irena Ćosić, direktorica Zračne luke, gradonačelnik Božidar Kalmeta i župan Stipe Zrilić. Eto koliko im je stalo do Zadra i Zadarske županije. Grad Zadar i Zadarska županija su krahirali. Gospodarstvo više ne postoji.

Stranka Hrvatskog Zajedništva
Podružnica Zadar

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...