Treća ovogodišnja izložba fotografija Tomislava Marijana Bilosnića u Caffe Galeriji „Đina“

U Caffe Galeriji „Đina“ otvorena je treća po redu ovogodišnja izložba fotografija Tomislava Marijana Bilosnića pod nazivom „Snijeg u Zadru“.

Snijeg u Zadru (Foto: Tomislav Marijan Bilosnić)

Riječ je o fotografijama nastalim 29. prosinca 1996. i 17. veljače 2009. godine, kada je Grad Zadar osvanuo po sniježnim ruhom, što je inače vrlo rijedak slučaj  u ovim prostorima. Iz većeg fundusa fotografija nastalih isključivo u staroj jezgri Zadra, znanoj kao Poluotok, Bilosnić je za ovu prigodu odabrao četrdesetak detalja koji prikazuju Zadar pod snijegom čija „svjetlost otvara beskraj grada“, kako kaže sam autor.

 

Snijeg u Zadru (Foto: Tomislav Marijan Bilosnić)Prije ove izložbe, početkom siječnja Bilosnić je upriličio izložbu fotografija „Četiri godišnja doba“ popraćenu sa svojim haiku na istu temu, a potom, u doba pokladnih svečanosti izložbu nazvanu „Karneval je život, život je karneval“. Izložbu „Snijeg u Zadru“ otvorio je u radio reporter hrvatskog radija Gordan Kurtović direktnim javljanjem u eter, i to u radio emisiji namijenjenoj hrvatskim građanima u svijetu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...