Turistički sajam: Vir osvojio Milano!

Posjetitelji, gosti, uglednici i predstavnici talijanskih medija u prepunoj prezentacijskoj dvorani najvećeg talijanskog i jednog od najznačajnijih europskih turističkih sajmova – milanskog BIT-a – pljeskom su ispratili turističku prezentaciju otoka Vira održanu 13. veljače u jednom od izložbenih paviljona sajma. Uz podršku i nazočnost ministra turizma Republike Hrvatske Darka Lorencina, njegovog zamjenika dr.sc. Daglasa Koraca i tajnika Kabineta ministra Ivana Glušaca kao visokih predstavnika hrvatskog turizma, potom direktora Ureda Hrvatske turističke zajednice u Milanu Branka Curića, generalne konzulice RH u Milanu Ive Pavić te ministra savjetnika u Veleposlanstvu RH u Rimu Ilije Želalića, Virani su biranoj talijanskoj publici u promidžbenom filmu, slici i riječi predstavili sve manifestacije projekta “Vir 365”, odnosno koncept cjelogodišnjeg virskog turizma.

S nizom događaja od prosinačkih i siječanjskih blagdanskih fešti, maškara u veljači, brojnih prigodnih, sportskih i tradicionalnih biciklističkih manifestacija u predsezoni, glavne sezone i “Virskog ljeta” do boćarskih, malonogometnih i košarkaških turnira u postsezonskom periodu, Vir je predstavljen kao omiljeno izletište stanovnika zadarske regije, obiteljska destinacija s najviše ostvarenih turističkih noćenja u cijeloj Zadarskoj županiji i mjesto iznimne turističke ekspanzije te kao Općina s ambicioznim turističkim i razvojnim projektima.

Kristijan Kapović, Darko Lorencin

 

Nakon što je prezentaciju otvorio direktor milanskog Ureda HTZ-a Curić, načelnik Općine Vir Kristijan Kapović pozdravio je sve goste i ukratko ih upoznao s otokom Virom, dok je prostorne, povijesne, turističke i projektne činjenice uz gledanje promidžbenih filmova iznijela voditeljica Turističke agencije “Vir turizam” Danijela Matešić. Uz Kapovića i Matešić, Vir su predstavljali predsjednik Općinskog vijeća Općine Vir Miroslav Glavan, direktor općinskog poduzeća “Vir turizam” Zdenko Mičić i direktor virskog Ureda HTZ-a Šime Vučetić. Veliku pomoć pri organizaciji prezentacije Viranima je pružila dugogodišnja djelatnica milanskog HTZ-a Adriana Bajić.

Ministar Lorencin: “Vir je lijepa destinacija s perspektivom i lijepim brojkama”

Luksuzna i poslovna ponuda turističkih poroizvoda, nove tehnologije u turizmu te umjetnost, kultura i eno-gastro ponuda bile su glavne teme milanskog sajma BIT (Borsa internazionale del turismo), pa su ministar turizma Darko Lorencin i njegov zamjenik Daglas Koraca posjetili najveći talijanski turistički sajam upoznavajući se s inovacijama i novim trendovima u turizmu koji po tradiciji dolaze iz Milana.

Uz brojne poslovne obaveze, intervjue za talijanske medije, susrete s turoperatorima te predstavljanje projekta “Hrvatska 365” i Strategije razvoja turizma, ministar Lorencin nije propustio prigodu pružanja podrške virskim turističkim djelatnicima na prezentaciji, nakon čega je sabrao dojmove.

Vir je destinacija koja živi, koja je u uzlazu i u kojoj je uveden red. Pružena je kvalitetna podrška iznajmljivačima, a u tom dijelu je sudjelovalo i naše Ministarstvo. To je dobar put i primjer kako stvari staviti u okvire zakona i pravila, a samim time i u prostor koji postaje puno atraktivniji uz mozaik svih proizvoda koje Vir pruža gostima. Vir je lijepa destinacija koja ima perspektivu i lijepe brojke, kazao je ministar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...