U RTL-ovom kulinarskom show-u i troje Zadrana: Hoće li netko od njih osvojiti 100.000 kuna i titulu najboljeg amaterskog kuhara?!

Večerašnjom epizodom započela je nova sezona popularnog RTL-ovog kulinarskog show-a “Tri, dva, jedan-kuhaj”.  Četrnaest kandidata iz raznih krajeva Hrvatske večeras je krenulo u borbu za 100.000 kuna i titulu najboljeg amaterskog kuhara. Kandidati neće unaprijed znati što će kuhati nego će se na licu mjesta morati snaći s dnevnim zadacima i receptima. U ovoj sezoni kandidati također neće spravljati samo tradicionalnu hrvatsku hranu nego i moderne verzije tradicionalnih recepata. Kako se niti u jednom trenu ne bi opustili, žiri je za njih pripremio i iznenadne dnevne izazove, a ocjenjivat će ih javno, ocjenama od jedan do deset.

Među 14 natjecatelja nalazi se čak troje Zadrana, odnosno četvoro ukoliko im pridružimo lijepu voditeljicu Doris Pinčić-Rogoznicu.

Ivana Bobić

Zadranka Ivana Bobić (23) kuhati je naučila sama, a omiljeno domaće jelo joj je sarma. Prvi kolač je ispekla kada je stavila kuhati cimet u vodu kako bi kuća prestala mirisati po ribi. To ju je, kaže, natjeralo da ispeče svoju prvu pitu s jabukama. Najstresnija situacija u kojoj je morala kuhati bila je ona kada je pripremala ručak za svekrvu i svekra, a uz to što voli kuhati, bavi se i oslikavanjem dječjih soba, restauracijom namještaja, uređenjem interijera i fotografiranjem hrane.

Vesna Bartolić

Zadranka Vesna Bartolić (59) kuhati je naučila od mame. Inspiraciju za svoja jela pronalazi u ljudima koji cijene dobru hranu, naročito tradicionalnu. Iako joj sve što skuha dobro ispadne, kaže da se sjeća kada je unuci radila kuglof u koji je zaboravila dodati brašno. To je shvatila prekasno, kada je kuglof već bio u pećnici, no, kaže Vesna, ipak je bio jestiv. Neostvarena želja joj je otvoriti malu konobu s tradicionalnim jelima i slasticama, kazuje Vesna.

Josip Oštrić

Josip Oštrić (28) također dolazi iz Zadra. Trenutno je nezaposlen, a kod kuće mu društvo pravi pas. Kuhati je naučio od majke, omiljeno jelo su mu škampi na buzaru, a omiljena hrvatska delicija pašticada. Kulinarskih anegdota ima mnogo, a omiljena mu je ona u kojoj je malo mače zamijenio za provalnika. Naime, radio je sa sestrom palačinke kada je začuo da netko lupa po vratima. Kako nije vidio nikoga, misleći da je provalnik uzeo je tavu s vrućim uljem da ga izlije na provalnika. No kada su otvorili vrata, vidjeli su da je to samo malo mače u potrazi za hranom i toplim domom. Uz to što voli kuhati, rado putuje, a slobodno vrijeme provodi i u teretani, a kulinarsku inspiraciju pronalazi u šumi, kazao je za RTL Josip.

– Volim kuhati, pravi sam gastronom i kuham svakodnevno. Nisam najsavršenija, ali napredujem iz dana u dan. I to je jedan od razloga zbog kojeg me posebno veseli angažman u kulinarskom showu “Tri, dva, jedan-kuhaj“. Nadam se da ću i ja od žirija, ali i kandidata, naučiti nešto novo, kazala je za RTL Zadranka Doris Pinčić Rogoznica, nova voditeljica kulinarskog showa.

Uz Željku Klemenčić i Tomislava Špičeka u drugoj sezoni kandidate educira, kritizira i ocjenjuje i Tomislav Gretić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...