Vrijeme ovaj tjedan kao i prošli: Većinom sunčano i toplije, za vikend moguće naoblačenje i južina

Ušli smo u drugi dio veljače, posljednjeg mjeseca klimatološke zime. Iako je u dane vikenda za nama bilo južine, kiša u većini predjela nije bilo, ili su pale manje količine oborina.

Novi tjedan kao da će biti preslika prethodnog. Veći dio tjedna bit će suho, uz obilje zimskog sunca. Tek u dane vikenda možemo očekivati prolaznu južinu i nešto kiše.

Promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja bit će tijekom današnjeg dana. Iako će u većini predjela biti suho, uglavnom je ujutro u Dalmaciji lokalno moguća kiša, osobito na otvorenom moru, gdje može i zagrmiti. Puhat će umjereno, na otvorenom moru i jako jugo, a na sjevernom Jadranu bura koja će podno Velebita biti jaka. Krajem dana i u Dalmaciji postupno okretanje vjetra na levant i buru. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 1 do 5°C, uz obalu i na otocima od 7 do 11°C. Najviše dnevne temperature većinom od 10 do 15°C, piše Crometeo portal.

U utorak pretežno sunčano. Samo će u podvelebitskom kanalu biti promjenjive naoblake. U Dalmaciji će puhati slaba do umjerena bura, u sjevernom dijelu navečer ponegdje i pojačana. Na sjevernom Jadranu umjerena do jaka bura koja će krajem dana podno Velebita ojačati na olujnu. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 0 do 4°C, uz obalu i na otocima od 5 do 10°C. Najviše dnevne temperature većinom od 10 do 15°C.

Srijeda donosi pretežno sunčano, ponegdje i vedro vrijeme. U Dalmaciji će puhati slaba do umjerena bura, popodne prolazno sjeverozapadnjak koji će biti jači prema otvorenom moru. Na sjevernom Jadranu umjerena do pojačana bura koja će podno Velebita i dalje imati olujne udare. Bit će malo hladnije. Minimalne jutarnje temperature zraka od -2 do 2°C, uz obalu i na otocima od 2 do 7°C. Najviše dnevne temperature većinom od 8 do 13°C.

Stabilno i pretežno sunčano vrijeme nastavit će se tijekom četvrtka. Ujutro će puhati slaba do umjerena bura, podno Velebita pojačana. Danju će bura biti u slabljenju i u većini predjela okrenuto će na slab do umjeren sjeverozapadnjak koji će popodne na otvorenom moru Dalmacije biti pojačan do jak. Minimalne jutarnje temperature zraka od -4 do 0°C, uz obalu i na otocima od 1 do 6°C. Najviše dnevne temperature većinom od 8 do 13°C.

Djelomično sunčano i suho bit će i tijekom petka. Ponegdje prolazno može biti povećane naoblake. Noću će biti tiho ili uz slabu buru, danju će zapuhati slab jugozapadnjak. Jutro će biti malo toplije u odnosu na prethodne dane, najviše dnevne temperature većinom od 10 do 15°C.

Promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima bit će tijekom subote. Promjenjivije vrijeme u odnosu na prethodne dane uvjetovat će približavanje ciklone, no ona prema aktualnim prognostičkim materijalima ne bi trebala donijeti jaču promjenu vremena. Samo će ponegdje pasti malo kiše, većinom u Dalmaciji, osobito u drugom dijelu dana u južnoj. Malo snijega bit će samo u višem gorju. Puhat će umjereno jugo i levant, sjevernije od Senja bura. Najviše dnevne temperature u zaobalju od 7 do 10°C, uz obalu i na otocima od 10 do 13°C.

Djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom bit će tijekom nedjelje. Suho će biti na sjevernom Jadranu, a u Dalmaciji još u početku postoji mogućnost za kišu ili pljusak s grmljavinom, osobito na otvorenom moru. Puhat će većinom slaba do umjerena bura, još samo u početku na jugu Dalmacije jugo. Temperature bez veće promjene ili malo više.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...