Zadarski McDonald’s na kolodvoru već do početka turističke sezone! Započeli intervjui s 900 prijavljenih kandidata za 50 mjesta!

McDonald’s  uskoro otvara vrata svog prvog restorana u Zadru i to  u prostoru nekadašnjeg restorana u zgradi Željezničkog kolodvora. Hrvatske željeznice, u rujnu prošle godine odlučile su u cijelosti iznajmiti očito im nepotrebnu zgradu, jer putničkog željezničkog prometa iz Zadra nema. Na javnom su natječaju na 20 godina iznajmile putničku zgradu zadarskog Željezničkog kolodvora tvrtci Sara Centar Zadar.  Hrvatske željeznice podnijele su zahtjev za rekonstrukciju zgrade Željezničkog kolodvora radi prilagodbe ugostiteljskoj djelatnosti.

Na natječaj za 50 radnih mjesta u budućem zadarskom McDonald’su prijavilo se gotovo 900 osoba.

– Kao što smo i očekivali, interes za nova radna mjesta u McDonald’su je uistinu velik što još jednom dokazuje kako je McDonald’s jedan od najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj, ali i u svijetu, naravno. Već smo započeli intervjue s prijavljenim kandidatima i to za ukupno 50 radnih mjesta.
Od gotovo 900 osoba, najviše ih se, čak njih 400, prijavilo za radno mjesto radnika i radnice u restoranu. Ostale prijave odnose se na zaposlenike u McCaféu, pripravnike u menadžmentu restorana te za radna mjesta hostese, kazala je Morana Đurčević, PR senior tvrtke Globalna hrana d.o.o.

Kako doznajemo, radovi na uređenju restorana u nekadašnjoj zgradi zadarskog Željezničkog kolodvora trebali bi početi  nakon što za iste bude izdana građevinska dozvola. Vrijednost radova preuređenja i osposobljavanja za svrhu kojoj je prostor namijenjen poslovna je tajna, a i sam projekt je još u fazi planiranja.

– Radove će izvoditi tvrtka Mazna Holdings d.o.o. koja je ugovorom o zakupu preuzela kolodvor od HŽ-a. Glavni izvođač će biti lokalna tvrtka, ali detaljnije informacije bi valjalo potražiti u Mazna Holdings-u, kazala je Đurčević.

Što se tiče troškova mjesečnog najma prostora te dužine ugovorenog razdoblja najma prostora Đurčević kazuje kako o tome nemaju konkretnih informacija, koje bi, kako kaže, trebalo  provjeriti u Mazna Holdingu.

Iz sudskog registra vidljivo je kako je Mazna Holdings d.o.o., izraelska tvrtka, osnovana 1. travnja prošle godine u pozadini tvrtke Sara Centar Zadar koja je na zadarskom Trgovačkom sudu utemeljena par dana kasnije. Za obje tvrtke temeljni kapital iznosi 20 tisuća. Ovlaštene osobe su Marčelo Krečić, iz Jablanovca te Danac Nimrod Sofer. Od brojnih djelatnosti za koje su registrirane poslovanje nekretninama je na prvom mjestu.

Željeznički kolodvor Zadar (Foto: Žeminea Čotrić / Antena Zadar)

Otvaranje prvog McDonald’sovog restorana u Zadru predviđeno je za prvu polovicu ove godine, najkasnije do početka ljetne sezone.  No, sve ovisi o dozvolama i vremenskom trajanju samih radova.

U samom  konceptu poslovanja, Đurčević ističe kako bi voljeli u sklopu zadarskog McDonald’sa imati i McDrive te McCafé kao u većini drugih većih hrvatskih gradova. Kakav će koncept u konačnici izgledati mogli bismo vrlo brzo vidjeti i sami.

Što se tiče porijekla namirnica za ovaj restoran, Đurčević ističe kako se McDonald’s  strogo pridržava svojih visokih standarda u kvaliteti ponude hrane.

– Unatoč našim nastojanjima da ponuda sadrži više namirnica domaćih dobavljača, neki od njih nisu mogli zadovoljiti postavljene uvjete. Većina dobavljača je iz Europe dok je 20 posto domaćih. Veći nam je fokus na kvaliteti nego na podrijetlu. Meso i peciva su iz Austrije, dok mlijeko te svježe voće i povrće nabavljamo od hrvatskih proizvođača. Isti uvjeti vrijede za sve restorane diljem Hrvatske pa tako i za novootvoreni restoran u Zadru, zaključila je Đurčević.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...