Zadranin osvaja Belgiju: Ivan Santini drži mali Kortrijk u borbi s velikanima

Ivan Santini, najbolji strijelac belgijskog prvenstva, drži Kortrijk u borbi za naslov prvaka.
Hrvatski napadač postigao je u posljednjem kolu četiri pogotka Westerloou, što mu je rekord na jednoj utakmici. Dosad je dva puta postigao hat-trick kao igrač Kortrijka, a jednom je tri gola postigao dok je igrao za Zadar.
S trinaest golova ove sezone u 21 nastupu predvodi listu topnika belgijskog prvenstva s golom više od Depiotrea i Diabyja. Šest golova je Santini, 190 centimetara visoki Zadranin, postigao glavom, četiri lijevom, a tri desnom nogom.

Ove sezone je konstantniji

Prošle sezone je 25-godišnjem Santiniju za trinaest golova trebalo 29 utakmica.

“Mislim da je najveća razlika to što ove sezone zabija i nakon Nove godine. Prošle sezone je puno golova zabio u prvom dijelu sezonu, ali se onda zaustavio”, smatra Peter Vandenbempt, jedan od najpoznatijih belgijskih novinara.
“Ove sezone je konstantniji. Jak je i ima pristojnu tehniku, a odlično surađuje sa Chevalierom, koji je upisao već deset asistencija.”
Upravo su Santini i Chevalier na ogradi s navijačima proslavili 6:0 pobjedu u posljednjem kolu.

 

Zašto Santini slavi golove s dva prsta prema nebu?

Nakon svakog gola Santini pokazuje prema nebu s dva prsta…

“Ne mogu opisati taj osjećaj nakon gola. Jedan prst je za Boga, a drugi za mog oca koji je preminuo”, izjavio je Santini i otkrio kako se okrenuo vjeri.

“Nisam uvijek bio vjernik. Postao sam to kada sam kao mladić igrao u Bordeauxu. Nije mi bilo obitelji i prijatelja, bio sam bez ikog, a nitko nije pričao engleski. Jedina knjiga koja mi je bila dostupna, bila je Biblija.”
Santini je u Kortrijk, četvrtoplasiranu momčad prvenstva koja nikad nije osvojila trofej, stigao 2013. godine, a ranije je igrao za Zadar, zaprešićki Inter, Ingolstadt i Freiburg.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...