“Zaželite ljubav” i provedite Valentinovo na Forumu pod “zapaljenim” nebom od nekoliko tisuća puštenih lampiona

I ove godine već tradicionalno Zadrani i njihovi gosti, 14. veljače, odnosno u subotu na dan Svetog Valentina – Valentinovo imat će prigodu još jednom ili možda po prvi puta poslati najljepšu ljubavnu poruku u vidu 3200 svjetlećih lampiona koje će sa stoljetnog zadarskog Foruma pustiti  u nebesa te tako na izuzetan način dočarati vizualni fenomen snage i sjaja jednog od najplemenitijih i najljepših ljudskih osjećaja, ljubavi.

Osim druženja, bliskosti, pokazivanja i veličanja ove emocije akcija “Zaželi ljubav” ima i humanitarnu dimenziju te će kao svake godine, sva sredstva koja ostanu nakon podmirenja troškova organizacije biti donirana, ovoga puta našim zadarskim plivačima s Down sindromom Juri Milinu i Luciji Mijolović. Novac će biti namijenjen za troškove njihovih putovanja na europska i svjetska natjecanja, na kojima su već ostvarivali vrhunske rezultate, primjerice poput Jurine brončane medalje iz Mexica.

Priča o letećim lampionima krenula je iz agencije Galea, koju su najprije povezali s Valentinovom te na kraju i oplemenili humanitarnom akcijom u kojoj prikupljena sredstva svake godine idu na drugu adresu.

– Kada smo s ovim započeli prije četiri godine, nismo ni znali u što se upuštamo, a na kraju je ispalo tako da su Zadrani izuzetno dobro prihvatili i zavoljeli akciju “Zaželi ljubav“. Upravo zbog toga se svake godine prodaju baš svi lampioni. S obzirom na to slika koju šaljemo iz Zadra svaki put je sve   veličanstvenija. Ove godine, po prvi put, Valentinovo se obilježava baš u subotu, dakle za vikend, pa ćemo s programom započeti sat vremena ranije nego proteklih godina. Atmosfera će se početi zahuktavati već od 17 sati, dok je puštanje ili polijetanje lampiona predviđeno za 19 sati. Ispred sv. Donata na Poljani pape Ivana Pavla II bit će za tu prigodu postavljene dvije pagode, jedna za ugostiteljstvo, a druga za prodaju lampiona. Na istom mjestu postavit ćemo i pozornicu na kojoj će glazbu puštati DJ Domagoj te nastupiti zadarska grupa (Ne)Prijatelji koji će Zadrane i njihove goste zabavljati isključivo pjesmama ljubavne tematike te ćemo ove godine upravo s tim glazbenim programom nastojati ljude na Forumu zadržati malo duže, kazao je Neven Stojaković u ime organizatora.

Zaželi ljubav 2015

Inače, u Hrvatskoj su se ovakvi lampioni do sada puštali jedino u Zagrebu i Splitu, no zadarsko nebo je do sada zasigurno uvijek bilo najosvjetljenije, ističu organizatori. Stoga, što se više ljudi u našem gradu odazove ovoj akciji, ako se uspije prodati barem 2600 lampiona kao protekle godine, Zadar bi postao po broju puštenih lampiona prvi grad u Hrvatskoj, ali i među prvima u Europi.

– Ovom prigodom pozivamo sve naše sugrađane i goste koji možda planiraju zaruke na Valentinovo u najromantičnijem okruženju, kada će više od tri  tisuće lampiona osvjetliti nebo nad Zadrom da se jave na 057 radio kako bi tijekom manifestacije dobili poseban tretman. Prošle godine smo imali čak  jedan takav slučaj, istaknuli su organizatori.

Humanitarna akcija “Zaželi ljubav” održava se u organizaciji Grada Zadra, TZ grada Zadra, caffe bara Kult, agencije Galea te društva Propela. Sredstva koja se prikupe u akciji, Juri i Luciji mnogo će značiti za nastavak iznimno uspješnih aktivnosti koje provode koje će sasvim sigurno rezultirati i novim osvojenim medaljama koje će donijeti u svoj grad.

– Svake godine imamo problem s istovremenim puštanjem lampiona u zrak, pa pozivamo sve sugrađane i goste da se malo strpe jer istovremenim puštanjem lampiona postižemo puno veći efekt na noćnom zadarskom nebu. Osim toga, spomenuo bih kako svi zainteresirani mogu posjetiti našu Facebook stranicu “Valentinovo u Zadru” gdje o svemu mogu dobiti detaljnije informacije. S obzirom kako imamo dosta upita gostiju iz Slovenije i Slovačke, moramo priznati da je akcija po svojoj atraktivnosti  i prepoznatljivosti prema svemu sudeći prešla granice RH, istaknuo je Željko Živković, također jedan od organizatora ove akcije.

Za kraj, Stojaković je u ime organizatora još jednom pozvao sve Zadrane da se kupnjom lampiona uključe u ovu humanitarnu akciju te puštajući ih u nebo s Foruma zažele jedni drugima ljubav kao najljepšu čestitku za Valentinovo.

Lampioni će se po cijeni od 25 kuna u prodaji naći već večeras, odnosno najkasnije sutra ujutro i to u agenciji Aquarius kod mosta ili na samo Valentinovo od 17 sati na Forumu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...