Zoran Milanović: Pa i Kanada ima liste čekanja

Uoči sjednice Vlade premijer Zoran Milanović nije htio komentirati odnose s novoizabranom predsjednicom Kolindom Grabar Kiatrović, ali je zato pohvalio “ministra afera” Sinišu Vargu.

U uvodnoj riječi na sjednici Vlade kazao je da želi istaknuti posljednji primjer dobre prakse u sustavu zdravlja, a radi se o smanjenju listi čekanja.

“Znamo za liste čekanja, pa ima ih i Kanada. Posljedica su povećanih potreba građana. U dva tjedna provođenja mjere Pregled+, s listi čekanja skinuto je 8.000 građana. Primjer kako se uz dobru organizaciju stvari mogu riješiti. Imamo aparate koji su skupi i moraju se koristiti, a ne da sklupljaju prašinu. Za to su potrebni ljudi, doktori i sestre”, kazao je Milanović.

Ministar branitelja Predrag Matić komentirao je sastanak šatoraša s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović.

“Ovo je Četvrti ili peti put da se Grabar Kiatrović sastaje s braniteljima iz Savske, a još nije pozvala legalno izbaranog ministra”, kazao je ministar Matić.

Inače, na dnevnom redu otvorenog dijela sjednice među 28 točaka su i Nacrt konačnog prijedloga zakona o poljoprivredi (EU), Nacrt konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sudovima, Nacrt konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnom odvjetništvu i Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o mirovinskom osiguranju, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona (EU).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...