HTC One M9 predstavljen u Barceloni

Jučer je Mobile World Congress u Barceloni u znaku dvaju proizvođača mobilnih uređaja, HTC-a i Samsunga.

HTC je odmah naglasio da je riječ o “klasiku” – i dok će neki tu prepoznati pouzdan uređaj, drugi će reći da je možda dosadan i da ne donosi mnogo toga novoga, a neki će ići dalje i nazvati ga “lijepim razočaranjem”. Izgled je već poznat, iako atraktivan, a metalno kućište daje dojam kvalitete. Dolazi u dvotonskoj kombinaciji srebrne i ružičasto-zlatne boje te jednotonskim izdanjima u gunmetal sivoj te zlatnoj boji.

Od usluga se ističe Sense 7, HTC-ovo korisničko sučelje koje uz pomoć aplikacije HTC Themes nudi prilagođavanje izgleda aplikacija, boja i pozadina, ali i omogućuje prilagođavanje početnog ekrana. Tu je i već poznati BlinkFeed, svojevrsni čitač, koji koristi lokacijske podatke pri preporukama točaka interesa, vijesti i informacija.

Nije u megapikselima sve

No, prijeđimo na tehnikalije. Glavna kamera ima 20 megapiksela te safirno staklo za zaštitu od ogrebotina. Što se tiče videa, kamera snima u rezoluciji 4K. Uređaj navodno rješava i problemslabijeg osvjetljenja – dinamička automatska ekspozicija te ultrapikseli koji ulove 300% više svjetla od standardnih kamera donose oštre, prirodnije i uravnoteženije autoportrete u svim uvjetima. Tu su i razne opcije uređivanja slika te efekti, a na One M9 nalazi se Zoe, aplikacija koja “oživljava” fotografije. Prvi komentari ipak nam govore da kamera ne donosi ništa posebno te da i dalje daje uratke osrednje kvalitete.

Što se tiče zvuka, dual sustav prednjih zvučnika obitelji HTC One sad dolazi u kombinaciji s emulacijom 5,1 kanalnog zvuka Dolby Surround. Uz kombinaciji s HTC-ovim BoomSoundom navodno se dobiva realističan zvučni doživljaj, što ćemo ipak morati sami isprobati da se uvjerimo.

Multimedijalna zabava

Da bi uživanje u multimediji bilo još veće, tu je HTC Connect, opcija putem koje se uređaj lako povezuje kompatibilnim TV uređajem ili vanjskim zvučnicima. Integracija aplikacije HTC Connect s pametnom multimedijalnom plaftormom Qualcomm AllPlay i bežičnom multimedijalnom tehnologijom Blackfire Research, omogućuje streaming visokokvalitetnog sadržaja s pametnih telefona na brojne uređaje kućne zabave. A za upravljanje TV-om putem mobitela, HTC One M9 ekskluzivno dolazi s predinstaliranom aplikacijom Peel Smart Remote. Uz trenutno povezivanje s emisijama koje pratimo, ova aplikacija uči od naših navika gledanja, pretvarajući telefon u osobni TV vodič i daljinski upravljač.

HTC One M9 u Hrvatskoj će biti dostupan u prvom tjednu svibnja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...