Akciju “Protiv raka u dva koraka” svojim potpisima podržali igrači i stručni stožer KK Zadra

Akciju Lige protiv raka “Protiv raka u dva koraka” danas su na Narodnom trgu svojim potpisima podržali i košarkaši i stručni stožer KK Zadra.

– Rado se odazivamo ovakvim akcijama jer nam je zajednički cilj da se svakom bolesniku, posebno onima koji se bore s opakom bolesti kao što je rak, pomogne bilo kupnjom novih uređaja ili poboljšanjem uvjeta u kojima će voditi proces liječenja, kazao je Ive Ivanov, kapetan KKZadra.

Liga protiv raka uz pomoć volontera zadarskog Volonterskog centra već nekoliko dana prikuplja potpise podrške na Narodnom trgu i drugim lokacijama na području grada Zadra s ciljem da se onkološkim pacijentima Zadra i Zadarske županije u potpunosti omogući provođenje liječenja u Općoj bolnici Zadar.

Kako bi navedeni oblik liječenja mogao biti proveden potrebno je pristupiti nabavi uređaja za radioterapiju što će nastojati i realizirati u suradnji s Ministarstvom zdravlja.

kk zadar1- peticija liga protiv raka

Naime, onkološki pacijenti u Općoj bolnici Zadar imaju samo mogućnost primanja kemoterapije, a iznimno se upućuju za isti tretman u referentni centar u Zagrebu, Rijeci ili Splitu dok se zbog primanja radioterapije obvezno upućuju u navedene centre. Cilj akcije je osigurati opremu zadarskoj bolnici da se takvi pacijenti mogu liječiti u Zadru bez bespotrebnih dodatnih mrcvarenja iscrpljujućim putovanjima te financijskih izdataka koje ta putovanja iziskuju. Naime, ukoliko se onkološki bolesnik odmah po obavljenoj radioterapiji vraća u Zadar postoji mogućnost dodatnih zdravstvenih komplikacija koje utječu na njegovo ukupno zdravstveno stanje.

Akcija će se provoditi 2 tjedna, odnosno od 23. ožujka do 7. travnja u vremenu od 10 do 14 sati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...