Cestitka_Uskrs

Akrobatska grupa ˝Krila Oluje˝ odlazi iz Hrvatske; Šest pilota zatražilo raskid ugovora s MORH-om

Izgleda kako su piloti – instruktori na avionima PC-9 iz sastava HRZ i PZO, istovremeno i članovi akro grupe “Krila Oluje” odlučili naspustiti OSRH i otići u inozemstvo zbog vrlo povoljne ponude koju su dobili od jedne civilne kompanije.

– Istina je, šest pilota iz postojećeg sastava akrobatske grupe ˝Krila Oluje˝ zatražilo je sporazumni raskid ugovora s MORH-om, kazo je za naš portal pukovnik Marinko Karačić iz vojarne Zemunik.

Piloti su jučer jednoglasno donijeli takvu odluku koja će, ukoliko se zaista ostvari, mogla itekako uzdrmati HRZ i PZO jer se radi o ljudima koji su instruktori i kojih je vrlo mali broj u Hrvatskoj. Sve u svemu, žalosno, ali boljim poznavateljima situacije u HRZ i PZO ne i šokantno. Zapravo, moglo bi se reći kako su neulaganja u ljude i njihov status došla na naplatu u najgorem mogućem trenutku. Treba podsjetiti kako je iz OSRH već davno otišla cijela prva generacija pilota Migova, pa je krajnje vrijeme za uzbunu.

Isti dan kada je šest pilota ove  akrobatske grupe ˝Krila Oluje˝ zatražilo raskid ugovora u vojarni Zemunik završena je obuka novih  vojnih pilota. U sklopu osnovne obuke uvježbavali su  letenje u paru, trojci i elemente koje grupa Krila Oluje izvodi u svom nastupu, također nastavili su s uvježbavanjem letačkog programa grupe.  Kroz letove su ih vodili vođa akrobatske grupe bojnik Matija Vrđuka, a nastavnici u obuci su im bili i ostali članovi akrobatske grupe.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...