Angelini Jolie odstranili jajnike i jajovode

Liječnici su Angelini Jolie detektirali rani stadij raka jajnika te se glumica podvrgnula operaciji kojom su joj uklonjeni jajnici i jajovodi.

Odluku je morala donijeti doslovce preko noći kad su joj prije dva tjedna stigli nalazi krvi.

Od ranije je poznato da Jolie nosi mutirani gen BRCA1 koji kod žena znatno povećava rizik od razvoja dojke i raka jajnika te da su joj od raka preminule baka, majka i teta.

– Moja majka oboljela je od raka jajnika s 49 godina. Ja imam 39. Sada znam da moja djeca nikad neće morati reći da im je majka preminula od raka jajnika, otkrila je Angelina u kolumni za New York Times, kao što je 2013. u sličnoj kolumni otkrila da se podvrgnula dvostrukoj mastektomiji da bi spriječila rak dojke.

– Prolazila sam kroz ono kroz što prolazi tisuće drugih žena. Sama sam sebi rekla da moram ostati mirna i snažna te da nemam razloga misliti da neću doživjeti odrastanje svoje djece ili da neću upoznati svoje unuke, napisala je Jolie.

Kad je donijela odluku, nazvala je supruga Brada Pitta, koji je u roku nekoliko sati bio u zrakoplovu.

– Najljepša stvar u takvim trenucima života je ta jasnoća. Znaš za što živiš i što je bitno. To je tako smirujuće, napisala je Angelina.

– Žao mi je onih žena kojima ove situacije u životu dolaze prije nego se ostvare kao majke. Njihova situacija je teža od moje. Ovo nije laka situacija. No, moguće je preuzeti kontrolu i nositi se sa svim zdravstvenim problemima. Možete tražiti savjete, naučiti o svemu i nositi se sa svojim izborima. Znanje je moć, dodala je glumica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...