Biograd na Moru četvrti veći dalmatinski grad s priključkom na EVN-ovu plinsku mrežu

EVN nastavlja s izgradnjom plinske mreže u Dalmaciji. Nakon Zadra, Benkovca i Šibenika, Biograd na Moru je četvrti veći dalmatinski grad čiji građani i drugi korisnici mogu uživati u prednostima plina. Prvi korisnik plina u Biogradu na Moru je Srednja škola u kojoj je održana i svečanost puštanja u rad plinske mreže. Na svečanosti su sudjelovali predstavnici Zadarske županije Olivio Meštrović i Ante Vukašina, gradonačelnik Biograda na Moru Ivan Knez i direktor EVN-a Werner Casagrande.

EVN je od 2012. godine u Zadarskoj županiji priključio na plinsku mrežu više od 980 korisnika. Osim kućanstava, škola, vrtića, sportskih objekata te nekoliko manjih restorana, obrta, turističkih i poslovnih objekata, na EVN-ovu plinsku mrežu dosad su priključeni i brojni turistički i poslovni objekti.

– Izuzetno sam zadovoljan što nastavljamo sa širenjem plinske mreže u Zadarskoj županiji, jer plin je uistinu siguran, uvijek dostupan i pristupačan izvor energije. Najnovijim odlukama Vlade plin postaje još konkurentniji jer bi konačna cijena za kućanstva trebala pasti za 7,7 posto što je uvijek dobra vijest za svakog potrošača, kazao je direktor EVN-a Werner Casagrande.

U sve tri županije obuhvaćene koncesijom EVN je izgradio više od 70 kilometara plinovoda. Prošle godine je EVN po prvi put paralelno provodio radove na izgradnji plinske mreže u sve tri županije. U Splitsko-dalmatinskoj županiji početkom studenoga započeti su radovi na izgradnji visokotlačnog plinovoda između Dugopolja i Splita, a od početka ove godine plinom su opskrbljeni i korisnici poslovno-stambenog bloka Bioci u Šibeniku.

Ove godine EVN će nastaviti s radovima na izgradnji plinske mreže u sve tri županije. Daljnje širenje plinske mreže u Zadarskoj županiji ovisit će o interesu potrošača i mogućnostima zajedničke izgradnje infrastukture. Plinska mreža u Šibeniku širit će se prema turističkim područjima na jugu i sjeverni dio grada. Dugopolje će tijekom proljeća također dobiti plinsku mrežu, a sljedeći je Klis. Prvi potrošači plina u Splitu očekuju se 2016.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...