Bliži se premijera: Što nam donosi peta sezona Igre prijestolja?

Svjetski megapopularna serija “Igra prijestolja” uskoro se vraća na male ekrane novim nastavcima. Peta sezona na HBO-u počet će se prikazivati 12. travnja, iako je će svjetska premijera dogoditi u londonskom Toweru 18. ožujka.

Producenti serije upozoravaju obožavatelje da ove sezone nitko nije siguran; mogli bi poginuti čak i likovi koji su u knjizi preživjeli. Tako ćemo gledati brojne scene iz Hrvatske, a već znanim lokacijama iz Dubrovnika, Splita i Klisa, u petom serijalu prvi put ćemo vidjeti i scene snimljene u gomiličkom Kaštilcu.

Kako se bliži premijera, u javnost “curi” sve više informacijama o detaljima nadolazećeg serijala. Otkriveni su nazivi prve tri epizode ali i neslužbeni sinopsisi istih.

Epizoda 41 nosi naslov “The Wars to Come”. Carsei i Jaime navikavaju se na život bez Tywina. Varys otkriva Tyrionu urotu. Dany se suočava s novom opasnošću njenoj vladavini. Jon Snowa će imati posla s dva kralja.

Epizoda 42 nosi naslov “The House of Black and White”. Arya stiže u Braavos. Pod i Brienne doživljavaju nove probleme na putu. Cersei se brine za kćekinu sigurnost u Dorneu, pošto Ellaria Sand traži osvetu Oberynovu smrt. Stanis iskušava Jona. Savjetnik iskušava Danyja.

Epizoda 43 nosi naslov “High Sparrow”. Arya se u Braavosu susreće s posebnim božanstvom. U King’s Landingu, kraljica Margaery uživa u novom braku. Tyrion i Varys prelaze preko dugog Volatis mosta.

Epizoda 44 nosi naslov “The Sons Of The Harpy”, ali sinopsis još nije otkriven.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...