CIA ide u reorganizaciju, fokus na informatičkim operacijama

Američka središnja obavještajna služba CIA kreće u jednu od najvećih reorganizacija u povijesti kako bi se jače uredotočila na informatičke operacije i digitalne inovacije iskoristila za prikupljanje podataka, objavio je direktor CIA-e John Brennan.Brennan je u prezentaciji novinarima ovoga tjedna rekao da osniva nove jedinice nazvane “centre za misije” koji bi trebale koncentrirati fokus agencije na konkretne izazove ili geografska područja, poput širenja oružja u Africi.

Na informatičkom planu osnovat će se “Uprava za digitalne inovacije” koja će predvoditi nastojanja da agencija jače iskoristi prednosti informatičke tehnologije.

“Sve je više izazova za našu sposobnost da obavimo zadaću zaštite nacionalne sigurnosti” u današnjem digitalnom svijetu, rekao je Brennan.

“Ono što kao agencija moramo napraviti je razumjeti sve aspekte digitalnog okruženja”, dodao je.

Osnovana 1947., CIA se sastoji od četiri glavne uprave. Dvije, Uprava za znanost i tehnologiju i Uprava za potporu zadržat će imena, a Uprava za obavještajni rad bit će preimenovana u Upravu za analize.

Konkurencija različitih obavještajnih službi i uprava unutar agencija dovodila je do slabog protoka informacija i zastoja ključnih informacija u birokratskim preprekama, upozorili su Brennan i ostali dužnosnici obavještajnih službi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...