DDK Preko provelo prvu ovogodišnju akciju: Darovano 27 doza krvi!

Dobrovoljno društvo darivatelja krvi iz Preka provelo je prvu ovogodišnju akciju darivanja krvi u prostorijama Doma na žalu i pritom sakupilo 27 doza krvi. Akcije darivanja krvi DDK Preko organizira u suradnji s Crvenim križem Zadar i Odjelom za transfuziju Opće bolnice Zadar.

Da darivanje krvi protekne u redu u ime Odjela za transfuziju pobrinula se dr. Ivna Lucin s medicinskim osobljem, a u ime Crvenog križa Zadar Branko Kolanović, piše portal Naši školji.

–  Aktiv DDK Preko osnovan je 1991. godine i godišnje organizira barem tri akcije darivanja krvi u Preku. Prati se rad drugih Društava, objavljuje javne pozive za darivanja na Odjelu transfuzije Opće bolnice Zadar, a posebice brine o članstvu u informiranju o pogodnostima koje mogu ostvariti. Posebna zahvala  požrtvovnom radu Odjela za transfuziju Opće bolnice Zadar dr. med. Ivne Lucin dr. med. i dr. med. Vjere Visković te medicinskom osoblju koji dolaze u Preko izvan svoga radnog vremena pomoći nam u provođenju dobrovoljnog darivanja krvi. Posebna zahvala i Crvenom križu Zadar kao i Branku Kolanoviću koji prati rad DDK Preko te nam je velika potpora u organizaciji akcija darivanja krvi, istaknula je predsjednica aktiva DDK Preko Jelena Đuriš.

DDK Preko jedno je od najuspješnijih podružnica u Zadarskoj županiji obzirom na broj stanovnika i broj sakupljenih doza krvi koja nerijetko znači – život. Među članstvom su veterani darivanja krvi kao što je Jakov Sorić s 65 darivanja, Šime Vidas 59, Marin Kačan s 58, Veronika Marcelić 57 te Grozdana Gregov sa 46 darivanja krvi. Podružnica iz Preka za svoj rad dobila je zahvalnice Zadarske županije, a članovi zahvalnice za humani doprinos u društvu.

DDK Preko organizira dobrovoljne akcije u POU „Dom na žalu“ kojima zahvaljujemo na ustupanju prostorija. Veliku zahvalu upućujemo Općini Preko i načelniku Anti Jerolimovu za financiranje rada Društva i pomoć za obrok zahvalnosti za darivatelje, kaže Jelena Đuriš.

Krv su u prvoj ovogodišnjoj akciji darivali: Jakov Sorić, Renato Kezija, Jasminka Pavin, Anamarija Cukar, Luka Ivanov, Helena Mazić, Zlatko Klarin, Jure Brižić, Miljenko Jurin, Ivo Šoša, Marko Miloš, Martin Šoša, Kristijan Smud, Marin Pantalon, Roko Šoša, Dušanka Gregov, Silvana Vidović, Srečko Rušev, Anka Kuštera, Grozdana Gregov, Zorka Župan, Katica Košta, Sanja Košta, Mojmir Košta, Daniel Popović, Josipa Jerolimov i Adam Miloš.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...