DELOŽACIJA OBITELJI SORIĆ U PREKU: Otac pozvao Živi zid da spriječe deložaciju, a sin zahtjevao mirno predavanje posjeda!

U nevjerojatnom spletu događaja sin ovršenika koji je formalni ovršenik (na papiru) iako ne živi u kući, protivno volji svoga oca koji živi u kući i koji nas je pozvao da dođemo pružiti otpor deložaciji traži od nas da mirno predamo posjed. Budući njegov otac nije u kući jer ga je privela policija, a on je formalni ovršenik mi smo odlučili mirno predati posjed. Da apsurd bude veći sestra od tog čovjeka kojeg deložiraju također je protiv deložacije, ali je nemoćna jer se postupak vodi protiv sina, a ne njenog brata, kazali su aktivisti Živog zida koji su se nakon napuštanja posjeda zaputili prema zgradi Općinskog i Županijskog suda gdje će nastaviti s prosvjedom.

Marijana Sorića (68) policija je sinoć privela zbog prijetnje dizanja kuće u zrak plinskom bocom te su pretražili kuću zbog navedene prijetnje. On se za vrijeme deložacije još nalazio u pritvoru u Zadru.

Hapsite Kalmetu

U kući u Preku Marjan Sorić živi od rođenja. Tu je kuću njegovom ocu ostavio na čuvanje Ante Fabulić koji je otišao u Ameriku 1935. godine, a umro je 1975. godine. Pravo o nasljeđivanju zatražio je Leo Fabulić te je sud utvrdio da je on sin Ante Fabulića i dao mu pravo na kuću. Živi zid međutim drži da Leo Fabuliću nije sin Ante Fabulića jer ga otac nikada nije priznao te smatraju da nije utvrđeno njegovo očinstvo, te se pozivaju na Fabulićevu  punomoć izdanu 1938. godine u konzulatu Kraljevine Jugoslavije u kojoj tvrdi da nije Leov otac. Drže i da je krsni list Lea Fabulića krivotvoren.

– Zašto je sin odlučio mirno predati posjed? Zato jer bi sankcija za neposluh sudu bila izdana njemu, a ne ocu. Budući je on naveden kao ovršenik na papirima, kako bi izbjegao “probleme” mirno je predao posjed, a to gdje će sad njegov otac živjeti očito ga ne zanima, istaknuli su iz Živog zida.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...