UŽIVO SLIKOM PRATIMO DELOŽACIJU U PREKU: Počinje još jedno besramno bacanje obitelji na ulicu

Upravo bi trebala započeti deložacija obitelji Marijana Sorića iz Preka na adresi Jaz 4.

Iako obitelj Sorić ima moralno pravo živjeti u kući u kojoj borave zadnjih 80 godina jer su nju uselili voljom njenog vlasnika, sutkinja Dubravka Novaković donijela je zaključak o deložaciji.

Još sinoć policijske snage opkolile su kuću Sorićevih.

Ipak, noćas se i više od 50 članova jadranskog Živog zida raznim brodicama i gliserima prebacilo na Ugljan. Interventna policija ih je, kažu na svom Facebook zidu, čekala u Zadru kako se ne bi ukrcali u trajekt. Preko 40-ak plavaca ih je čekalo na trajektnom pristaništu u Preku.

– Mi smo ipak ljudi mora. Nisu nas ni vidjeli. Nismo palili signalizacijska svijetla i iskrcali smo se na raznim točkama na otoku. No, zato smo mi jutros velikim transparentom na zgradi isprid trajekta dočekali njihovo pojačanje. Noćas ih je bilo oko 60, danas im je poslano još 40, kažu aktivisti Živog zida.

Deložacija u Preku

U jutarnjim satima trajektom Zadar-Preko na deložaciju je stiglo sedam policijskih kombija čije iskrcavanje vam donosimo u prilogu.

Jake i brojne policijske snage raspoređene su uzduž ulice kuće Sorićevih kako bi pod krinkom zakona još jednu obitelj besramno izbacili na ulicu. Pitamo se čemu toliko policijskih djelatnika?

Pripadnicima Živog zida je zabranjen ulazak u kuću. Ipak su se okupili  ispred kuće. Vlasniku, Marijanu Soriću su sinoć kada je vidio policiju popustili živci te je zaprijetio da će kuću dignuti u zrak plinskom bocom te je zbog prijetnje sinoć priveden u PU zadarsku. Marijana Sorić koja je rođena u kući nije nikad ni mogla vjerovati da će se morati iseliti iz kuće u Preku. Samo jedan član obitelji Sorić je u kući i čeka početak deložacije.

Nešto kasnije više o samom tijeku događanja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...