Država časti: Izborna godina, pa zapošljavaju 1.200 ljudi

U godini uoči izbora Vlada namjerava zaposliti više od 1.200 osoba u tijelima državne uprave te stručnim službama i uredima Vlade RH. Evidentno je to iz Plana prijama u državnu službu za 2015. koji je u ponedjeljak objavljen u dnevnim novinama.

Plan prijema otkriva da bi se tijekom 2015. trebalo zaposliti 1040 osoba na neodređeno vrijeme, a 171 na određeno vrijeme. Brojka zaposlenih na neodređeno uključivala bi i 51 pripadnika nacionalnih manjina te 54 osobe s invaliditetom. Radi se o zapošljavanju u 50-ak državnih ureda i institucija, odnosno u 17 ministarstava, sedam Vladinih ureda i stručnih službi, 11 državnih ureda i upravnih organizacija te u 19 ureda državne uprave u županijama.

Prema Planu prijema, najviše bi se zapošljavalo u Ministarstvu financija, i to čak 270 službenika. Njih 266 bilo bi zaposleno na neodređeno vrijeme, a ta brojka uključivala bi i sedam pripadnika nacionalnih manjina te osam osoba s invaliditetom. Uz to, u Ministarstvu financija zbog povećanog opsega posla namjeravaju zaposliti četiri osobe na određeno vrijeme.

Po broju planiranih zapošljavanja nakon Ministarstva financija slijede Ministarstvo poljoprivrede sa 120 možebitnih radnika na određeno i neodređeno vrijeme te Ministarstvo rada i mirovinskog sustava sa 69 planiranih zapošljavanja na određeno i neodređeno vrijeme.

Što se pak tiče državnih ureda i državnih upravnih organizacija, najviše planira zaposliti Državna geodetska uprava, i to 48 službenika na neodređeno vrijeme.

Državna administracija za zaposlenicima najviše vapi u Zagrebačkoj županiji, u kojoj se u uredima državne uprave namjerava zaposliti 15 osoba na neodređeno vrijeme, javlja tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...