NIŠTA OD REZANJA TIJELA JAVNE UPRAVE

Država časti: Izborna godina, pa zapošljavaju 1.200 ljudi

Arhiva, ilustracija
Tamni način

U godini uoči izbora Vlada namjerava zaposliti više od 1.200 osoba u tijelima državne uprave te stručnim službama i uredima Vlade RH. Evidentno je to iz Plana prijama u državnu službu za 2015. koji je u ponedjeljak objavljen u dnevnim novinama.

Plan prijema otkriva da bi se tijekom 2015. trebalo zaposliti 1040 osoba na neodređeno vrijeme, a 171 na određeno vrijeme. Brojka zaposlenih na neodređeno uključivala bi i 51 pripadnika nacionalnih manjina te 54 osobe s invaliditetom. Radi se o zapošljavanju u 50-ak državnih ureda i institucija, odnosno u 17 ministarstava, sedam Vladinih ureda i stručnih službi, 11 državnih ureda i upravnih organizacija te u 19 ureda državne uprave u županijama.

Prema Planu prijema, najviše bi se zapošljavalo u Ministarstvu financija, i to čak 270 službenika. Njih 266 bilo bi zaposleno na neodređeno vrijeme, a ta brojka uključivala bi i sedam pripadnika nacionalnih manjina te osam osoba s invaliditetom. Uz to, u Ministarstvu financija zbog povećanog opsega posla namjeravaju zaposliti četiri osobe na određeno vrijeme.

Po broju planiranih zapošljavanja nakon Ministarstva financija slijede Ministarstvo poljoprivrede sa 120 možebitnih radnika na određeno i neodređeno vrijeme te Ministarstvo rada i mirovinskog sustava sa 69 planiranih zapošljavanja na određeno i neodređeno vrijeme.

Što se pak tiče državnih ureda i državnih upravnih organizacija, najviše planira zaposliti Državna geodetska uprava, i to 48 službenika na neodređeno vrijeme.

Državna administracija za zaposlenicima najviše vapi u Zagrebačkoj županiji, u kojoj se u uredima državne uprave namjerava zaposliti 15 osoba na neodređeno vrijeme, javlja tportal.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar