Facebook prijateljima sada se uz smajliće može slati i novac

Facebook Messenger više neće služiti samo za slanje poruka, fotografija i šaljivih smajlića. Sada će se moći koristiti i kako bi prijateljima uz poruku slali i novac.

O plaćanju kroz Facebook Messenger pisalo se još prošle jeseni, no sada je iz Facebooka stigla i službena potvrda da ćemo prijateljima kroz aplikaciju za slanje poruka moći slati i novac. Ova opcija stići će u sljedećih par mjeseci u Messenger, ali za sada samo za američke korisnike.

Uzevši u obzir gigantske proporcije Facebooka i njegov globalni doseg, ovakvo plaćanje između korisnika moglo bi unijeti velike promjene na tržište novca. Analitičari procjenjuju i da, ako ovo uspije, Facebook bi mogao plaćanje uvesti i za druge oblike kupovina, poput plaćanja za proizvode direktno od oglašivača, piše NY Times. Što će im biti puno lakše ako će već imati golemu bazu kreditnih kartica korisnika.

Stvar bi trebala raditi prilično jednostavno:

1. Otvarate poruku između vas i prijatelja
2. Kliknete na ikonu dolara koja će stajati pored oznaka za slanje smajlića i fotografija i unesete željeni iznos
3. U gornjem desnom kutu bit će oznaka Plati te trebate izabrati jednu od povezanih kartica

Da bi primili novac morat ćete otvoriti poruku s prijateljem koji vam šalje novac i prvi put kliknuti na dodaj karticu te unijeti podatke za debitnu karticu na koju će vam novac dolaziti.

Naravno, da bi se novac proknjižio na računu, ovisno o bankama, trebat će između jednog i tri radna dana. U opisu usluge iz Facebooka uvjeravaju kako je plaćanje sigurno, kao i kod ostalih transakcija, a dodaju da će podržati Visu i MasterCard. Za dodatnu razinu sigurnosti korisnici će moći upisati PIN, a na iOS uređajima aktivirati i TouchID zaštitu.

Send Money to Friends in Messenger from Facebook on Vimeo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...