Forum Blues bar ugošćuje splitski “058 band”

U Forum Blues Bar na Kalelargi ovog petka stiže splitski 058 band. Stilsko obilježje seksteta probranih glazbenika je americana – fuzija raznih glazbenih stilova nastalih u Americi. Prvenstveno je vezana za country muziku, ali i sve druge vidove roots glazbe poput bluesa, rhythm & bluesa, soula, gospela, pa sve do jazza.

Svoju viziju glazbene priče 2012. započeli su Branko Mamut i Dražen Perković. Iz njihove suradnje stvorila se pozitivna i kreativna energija te projekt proširila na snimanje autorskog albuma na engleskom jeziku. Studijski radovi i živi nastupi splićana podsjećaju na akustične zgoditke Grateful Deada – Workingman’s Dead i American Beauty, ali su vokale umjesto Jerry Garcie i Bob Weira preuzeli Norah Jones (Ana Opačak), odnosno Tom Waits i Leonard Cohen (Dražen Perković).

Raznovrsnost osobnosti i stilova glazbenika koji su našli zajednički jezik stvorila je neobičan, jedinstven i eklektičan glazbeni kolaž.

Zadarskoj publici predstavit će ga 6. ožujka, s početkom u 22 sata, kada će pokazati zašto su americana i zvuk 058 banda sve traženiji u izboru slušatelja i glazbenih urednika nacionalnih radijskih postaja.

058 su: Ana Opačak-vokal, Branko Mamut –gitara, Dražen Perković- gitara, vokal, Željko Marčina – bas, Predrag Lovrinčević – usna harmonika i Toni Silobrčić – bubanj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...