Frani Lučiću nepravomoćno 2,4 milijuna kuna odštete

Na Općinskome sudu u Šibeniku donesena je nepravomoćna presuda kojom je jedinom preživjelom vatrogascu iz kornatske tragedije Frani Lučiću dosuđena odšteta od 2,4 milijuna kuna te zatezne kamate.

Odštetu Frani Lučiću moraju platiti Općina Tisno i tišnjansko Dobrovoljno vatrogasno društvo.

Lučić je taj postupak pokrenuo prije tri godine jer je odbijao tužiti Općinu Tisno i DVD tvrdeći da je za njegovo stradavanje na Kornatu odgovorna država.

U kornatskoj tragediji koja se dogodila 30. kolovoza 2007. poginulo je 12 vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog, a preživio je samo Frane Lučić. Do danas nije utvrđen pravi uzrok najveće mirnodopske tragedije u Hrvatskoj.

Svi bez komentara

Ekipa Nove TV kratko je razgovarala s Franinom majkom koja je rekla kako nije upoznata sa sadržajem presude o odšteti. U općini nisu htjeli ništa komentirati dok zaista ne prime i ne vide tu presudu. Rječitiji nisu bili ni vatrogasci.

Ljudi u mjestu se pitaju hoće li biti novaca za tu odštetu, iako svi zaista izražavaju i podršku i suosjećanje s Franom Lučićem.

‘Rijetki su koji bi imali toliko snage, toliko entuzijazma da se bore za život. E sad se postavlja pitanje koliki je to teret za općinski proračun i da li je to trebala država se eksponirati da nadoknadi štetu’, rekao nam je Drago Henjak iz Tisnog.

‘Dečko je super, super, meni ga je žao kao da je moj sin, a kako je njegovoj materi tek i ocu. Oni koji su još u zemlji jadni i kojih nema, kako je tek njihovim roditeljima tek. Ovi vide bar živoga i nikakvog, takoreć bolesnoga i jadnoga i sve. A oni koji nemaju nikoga, teško im je i nikad to neće zaboravit’, kaže Anka Čorkalo.

‘Život je od čovjeka najdragocjeniji i nema novca koji to može nadoknaditi’, rekao nam je Ivica Čorkalo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...