Google omogućio pristup računalima putem iPhonea

Google je lansirao verziju aplikacije Chrome Remote Desktop za operativni sistem iOS kompanije Apple, koja omogućava pristup računalima s Appleovog telefona iPhone.

Aplikaciju Chrome Remote Desktop preko koje se može pristupiti osobnom ili Mac računalu preko Appleovih mobilnih uređaja, moguće je instalirati besplatno.

Chrome Remote Desktop, odnosno aplikacija “Udaljena radna površina”, zamišljena je tako da omogući pristup s jednog računala na drugi preko interneta.

Pomoću te aplikacije može se sigurno pristupiti osobnim datotekama ili aplikacijama, ali i odobriti drugima privremeni pristup vastitoj radnoj površini, prenosi portal Seebiz.

Kao i Android aplikacije, iOS verzija zahtjeva odgovarajuću Chrome ekstenziju koja se instalira na desktop verziju.

Mišljenja stručnjaka o ovoj usluzi su zadovoljavajuća, oni smatraju da ova aplikacija daje veliku prednost korisnicima kako bi mogli kontrolirati kompjuter kod kuće ili na poslu.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...