HUB: Pazite na lažne e-mail poruke i ne slijedite linkove

Hrvatska udruga banaka (HUB) obavještava građane, korisnike bankarskih usluga, da je zamijećen povećan broj lažnih email poruka koje izgledaju kao da su poslane u ime neke od hrvatskih banaka kao i povećan broj lažnih (phishing) stranica usluga internetskoga bankarstva hrvatskih banaka.

‘Ako primite elektroničku poruku sumnjivog sadržaja poslanu u ime neke od banaka, ne slijedite linkove unutar takvih poruka, ne otvarajte privitke ako ih poruka sadrži i prijavite slučaj svojoj poslovnoj banci putem uobičajenih komunikacijskih kanala (telefonski, e-mail i sl.)’, poručuju i HUB-a.

Podsjećaju da je u suradnji s bankama HUB pokrenuo i internetsku stranicu posvećenu sigurnosti na internetu www.sigurnostnainternetu.hr kako bi zajednički pridonijeli boljoj informiranosti što većeg broja građana i poslovnih subjekata o mjerama sigurnosti i o važnosti zaštite njihovih osobnihi financijskih podataka na internetu.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...