Izložba dizajna vizualnih komunikacija studenata Umjetničke akademije u Splitu

U utorak, 17. ožujka 2015. u 19 sati u Galeriji umjetnina NMZ, Medulićeva 2 otvara se izložba DIZAJN 07/14. – izložba dizajna vizualnih komunikacija studenata Umjetničke akademije u Splitu. Organizatori izložbe su Odsjek za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu i Galerija umjetnina Narodnog muzeja Zadar. Izložba traje do 31. 3. 2015.

Izložbu DIZAJN 07/14 čine radovi studentica i studenata Odsjeka za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu nastali u periodu od 2007. godine do danas. Radovi su nastali u sklopu edukacijskog procesa te kronološki i sadržajno prikazuju sve faze koje studenti prođu tijekom školovanja za dizajnera vizualnih komunikacija. Ovako koncipirana izložba za ulogu ima i edukaciju i senzibilizaciju posjetitelja na ulogu dizajna vizualnih komunikacija u svakodnevnom životu kao i približavnje područja eventualnim budućim studentima

Odsjek za dizajn vizualnih komunikacija pokrenut je 1997. godine, paralelno s osnivanjem Umjetničke akademije u Splitu. Program i obrazovni pristup Odsjeka je primarno orijentiran na kontekstualizaciju dizajnerskog rada u širi medijski, društveni i kulturni kontekst. Stoga se i u značajnom broju studentskih radova iščitava naglasak na društvenoj osviještenosti i angažmanu. Nastavni sadržaji preddiplomkog i diplomskog programa uključuju široki raspon specijalizacija, od ilustracije, plakata, vizualnog identiteta, layouta, ambalaže, informacijskog dizajna do oblikovanja pisma i dizajna interakcija.

Studenti i studentice Odsjeka nagrađivani su brojnim nagradama na domaćim i međunarodnim izložbama i natjecanjima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...