Kako kod frizera dobiti look koji ste zamislili

Ako planirate promjenu frizure ili samo redovito skraćivanje vrhova, posjet frizeru katkad nažalost može završiti ne baš onako kako smo priželjkivali.

Kako bi vaš frizerski session imao željeni ishod, donosimo nekoliko korisnih savjeta.

Prije no što zakoračite u frizerski salon, morate znati što želite i kako što preciznije objasniti frizeru kakva vam se frizura sviđa.

Kako biste se bolje razumjeli, pronađite fotografije na internetu ili u časopisima i pokažite točno što želite. Hair stilisti savjetuju da nije loša ideja pogledati za inspiraciju svoje stare fotografije – možda tamo pronađete neku frizuru koja vam je dobro pristajala.

U opisivanju frizure koju želite bitno je biti što detaljniji (‘slojevito šišanje’, ‘ravno odrezani vrhovi’, ‘umjereno stanjena kosa’…) Ako npr. želite samo skratiti kosu, pokažite na kosi dokud da vam je skrate kako biste izbjegli nesporazum. Ako pak puštate kosu, naglasite i to pa će vam samo odrezati ispucale vrhove.

Iako se svake sezone trendovi mijenjaju, nemojte se slijepo povoditi za modom. Ono što dobro stoji holivudskim ljepoticama ili slavnim glazbenicama, ne mora dobro izgledati i na vama.

Dobar frizer će vas uvijek posavjetovati i je li frizura koju želite pravi izbor za vaš oblik lica, strukturu ili kvalitetu kose. Osim toga, bitno je i kako ćete je kasnije održavati, stoga se nemojte ustručavati pitati i o tome. Dakle, ako niste tip osobe kojem se da rano ujutro baviti feniranjem ili ravnanjem peglom, zatražite look koji je lak za odražavanje, odnosno takvu frizuru da je možete sami brzo i lako napraviti. Ovo je također vrlo korisna informacija i za frizera.

Raspitajte se i koje su proizvode koristili za vašu kosu kako biste što uspješnije sami napravili frizuru, savjetuje Glamour.

Vodite računa i o obliku lica! Ako imate četvrtasto lice, razmislite o frizuri koja nije kraća od par centimetara ispod brade, a ako imate okruglo lice, kosa vam mora biti barem do ramena. Ako imate veći nos ili šiljatu bradu, idealan je izbor lepršava, slojevita frizura.

Ako pak želite drastično promijeniti boju kose, morate biti svjesni i da ćete češće morati frizeru ako želite da frizura dobro izgleda. Ako ste željni promjena boje, odlično rješenje su i ombre ili parcijalni pramenovi koji nemaju toliko uočljiv izrast.

Koristan savjet – tijekom šišanja ne zaboravite pripaziti ide li frizura onako kako ste zamislili. Ako vam se čini da se frizer zanio sa škarama, slobodno ga prekinite i upozorite ga da se niste tako dogovorili. Ne dajte se nagovarati na nešto što vam se ne sviđa i nije vaš stil jer se frizeru to čini kul, poput ukoso odrezanih šiški ili asimetričnih frizura. Uostalom, nema goreg osjećaja nego otići iz frizerskog salona nezadovoljni a pritom još za to dati i nemalo kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...