“Konkurencija će razapeti Samsung”, tvrde u Cyanogenu

Pored prilično dramatičnih izjava u kojima Kirt McMaster – čelnik Cyanogena, navodi da žele oteti Android iz ‘Googleovih šapa’, smatra i da će južnokorejski mobilni div morati napraviti mnogo više na tržištu kako bi ostao relevantnim u sljedećih pet godina.

U intervjuu za Business Insider, McMaster zapravo vjeruje da će Samsung i druge vodeće proizvođače pametnih telefona eventualno potpuno uništiti niža konkurencija. Poput onih izjava vezanih uz Google – i ovoj novijoj ne manjka bombastičnosti, a dok Samsung izgledno širi poslovne segmente i povećava fokus na proizvodnju čipova, teško da će tek tako stvar predati tržištu bez borbe.

Čelnik Cyanogena smatra kako su mlade kineske kompanije dovoljno uvjerljivog rasta da će divovi današnje mobilne industrije jednostavno i vrlo brzo izgubiti tržišni udio.

„Dominantni proizvođači poput Samsunga će postati Nokijama sljedeće generacije u sljedećih pet godina. Konkurencija će ih razapeti. Dugoročno će i Apple imati problema, jer jednostavno nemaju ništa konkurentno u nižem segmentu tržišta“ Kirt Mcmaster za buisness insider

Sve bi se moglo odviti mnogo brže od očekivanog zbog naglog rasta konkurencije pa scenariji u kojima su se našli u Nokiji i RIM-u predstavljaju stvarnu mogućnost, navodi McMaster, dodavši kako Android platforma ima mogućnost rasta na više od pet milijardi korisnika u budućnosti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...