Krešimir Petar Ćosić: “Ovaj film moja je posveta tati kojeg nisam imao prilike upoznati!”

Jedan od glumaca košarkaške filmske priče “Bit ćemo prvaci svijeta”, koja krajem ožujka stiže u hrvatska kina, je i 22-godišnji Krešimir Petar Ćosić koji u filmu glumi svog oca, slavnog košarkaša Krešu Ćosića

Tko može najbolje odglumiti košarkaške zvijezde bivše Jugoslavije nego njihovi sinovi. Da glume svoje očeve u novom filmu “Bit ćemo prvaci svijeta” redatelja Darka Bajića, dobili su glumac Stefan Kapičić i student ekonomije Krešimir Petar Ćosić. Stefan je u sportskoj filmskoj priči o košarkaškoj reprezentaciji Jugoslavije i njezinoj pobjedi na Svjetskom košarkaškom prvenstvu 1970. utjelovio oca Dragana, a 22-godišnji Krešimir slavnog Krešu Ćosića koji je preminuo u 47. godini kad su mu sinu bile samo dvije godine.

Ponuda da zaigra oca u filmu itekako ga je iznenadila, no nije se dugo dvoumio hoće li stati pred kamere.

– Cijeli svoj život slušao sam priče o svom ocu, od obitelji i prijatelja. Bilo je tu svega, ponajviše anegdota. Ostavio je za sobom toliko lijepih uspomena i jednu pozitivnu energiju koja živi i danas. Ovaj film moja je posveta tati kojeg nisam imao prilike upoznati, ali iz svega što sam čuo o njemu znam da je bio divan i šaljiv čovjek koji je živio život punim plućima, rekao nam je ponosno Krešimir Petar.

Život poput oca nije posvetio sportu, već studiju ekonomije koji trenutačno završava, a onda namjerava krenuti za SAD, točnije u Utah, gdje je njegov otac igrao i studirao.

– To mi je velika želja i nadam se da će se ostvariti, zaključuje Krešimir Petar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...