Luka Gaženica spremna za prihvat trajekata, no vozni red još uvijek nepoznanica!

Četiri su dana do otvaranja nove luke Gaženica. U luci je sve spremno za prihvat brodova i putnika, tvrdi ravnatelj Lučke uprave Zadar Emil Bilić, no otočane još uvijek muči dosta nepoznanica, najviše oko plovidbenog reda koji Jadrolinija još nije objavila, javlja Radio Zadar

Sve do jedan trajekt koji će ploviti u novu luku odradio je probnu plovidbu, još samo u petak će to učiniti najveći trajekt Kornat, ostalo je sve napravljeno – od prilaza pristaništu, prodaje karata, nesmetanog ukrcaja i iskrcaja, stavljene su nadoknade za visinu na rampe, ograde za siguran ukrcaj i iskrcaj, sve je napravljeno i za sada je sve u redu, luka se otvara u ponedjeljak 30. ožujka u 12 sati, kaže Emil Bilić, ravnatelj Lučke uprave Zadar.

Predsjednik Otočnog sabora Denis Barić smatra pak da je žalosno da 4 dana prije otvaranja nove luke još uvijek nije donesen plovidbeni red.

Još uvijek se ne zna koji će brod ploviti na novoj brodskoj liniji 409 Preko – Ošljak – Zadar, ne zna se još uvijek ni koja će biti cijena putne karte. Napominjem da statistika popunjenosti pojedinih linija prema novoj luci idući tjedan neće biti realna jer u ponedjeljak počinju školski proljetni praznici i na brodovima neće biti školske djece, kazao je Barić.

Izvjesno je jedino da će putnike koji se iskrcaju u novoj luci do autobusnog kolodvora prevoziti dvaLiburnijina autobusa.

Spremna su dva autobusa, po potrebi i treći. Jedan je nešto duži, tzv trosolinac koji prima preko 100 putnika, tako da neće biti problema što se autobusa tiče. Nastojati ćemo kombinirati prijevoz tako da bude što manje presjedanja ili da ih uopće ne bude ako tako novi uvjeti budu zahtijevali, izjavio je direktor Liburnije Edvin Šimunov.

Na upit o plovidbenom redu prema novoj luci, odgovor iz Jadrolinije do sada nismo dobili.

Ravnatelj Agencije za obalni linijski pomorski promet Ivan Franičević jutros je kazao da će više detalja biti poznato sutra.

Podsjećamo, ministarstvo pomorstva je najavilo kako će iz Preka u Gaženicu ići 15 trajektnih linija, a na Poluotok još 9 brodskih, a otočani tvrde da njima treba više brodskih linija prema gradu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...