Marko Pupić Bakrač: Što će Čistoći kredit od dva milijuna i osamsto pedeset tisuća kuna?

Na samom početku sjednice Gradskog vijeća gradonačelnik Božidar Kalmeta predložio je skidanje 15. točke dnevnog reda o odobrenju dizanja kredita od 2,8 milijuna kuna kredita tvrtke Čistoća.

– Ja bih predložio da se 15. točka dnevnog reda Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti za zaduženje trgovačkom društvu Čistoća d.o.o. Zadar, skine s dnevnog reda i da eventualno bude stavljena neku od sljedećih sjednica. Ne znam treba li da odmah sada krenemo u raspravu oko točke 8. dnevnog reda a to je prijedlog Zaključka o davanju suglasnosti u postupku donošenja odluke o odabiru izvoditelja radova za nabavu: Radovi na rekonstrukciji objekta Kneževe palače u Zadru jer vijećnici još nisu dobili materijale, mi smo tu točku predložili kao točku jer vi znate da su to sredstva iz strukturnih fondova i vi znate da su tu rokovi kratki i oštri. Trebalo je do danas završiti obradu svih ponuda i trebali ste vi danas dobiti materijale vezane za tu točku dnevnog reda, kazao je Kalmeta te je upitao je hoće li o tome raspravljati danas ili će to ostaviti za neki drugi dan. Vijećnici su odlučili sačekati materijale pa će se o toj točki odlučivati danas.

– Mi također tražimo skidanje ove točke mislimo da se tu ne radi o hitnosti nego o obujmu i kontroverznosti oko ove točke i mislimo da bilo koje vrijeme za vrijeme trajanja sjednice da dobijemo materijale mi se nećemo moći pripremiti, stoga mi tražimo da se ta točka skida, a dalje što se dnevnog reda tiče tražimo da se po žurnom postupku ubaci naša točka o smanjenju koficijenta plaće gradonačelnika jer je stanje kaotično, proračun je pun rupa `ko švicarski sir a riba smrdi od glave, kazao je Ante Rubeša iz Akcije mladih.

– Ja predlažem da se točka 15. skine s dnevnog reda i da se uopće više ne stavlja na dnevni red. Dobit tvrtke Čistoća iz godine u godinu raste, a ja sam se potrudio pogledati izvješće za 2013. godinu  i vidio sam da Čistoća ima dobit za 2013. od milijun i šesto tisuća kuna, možemo pretpostaviti da će tako otprilike biti i za 2014. godinu, što bi značilo da u te dvije godine Čistoća akumulira 3 milijuna i dvjesto tisuća kuna. Ne znam koja je svrha podizanja dugoročnog kredita kod Erste banke, osim naravno da banka papreno zaradi na kamatama. Mislim da je ovo poduzeće sposobno samo akumulirati taj novac od svoje dobiti. Bilo bi i više sposobno da tamo nema prezapošljavanja po partijskoj liniji. Što se tiče točke 8, ne znam kakva je to hitnost tu bila jer da je bilo hitno valjda bi se ti materijali na vrijeme pripremili. Neodgovorno je prema vijećnicima da se nama usred zasjedanja daju materijali, dodao je Rubešin kolega iz Akcije mladih Marko Pupić Bakrač.

Sa njima se složio i  Antun Novoselović koji smatra kako je neozbiljno da se za 15 minuta prouče i izglasaju materijali.

– Što se mene tiče o točki 8. možemo raspravljati danas ili za 5 dana pa studirajte koliko hoćete. Nismo ni počeli oko te točke razgovarati a vi radite ovdje konstrukcije tko zna kakve. Ovo je jedan veliki projekt i mi smo ponosni što je Zadar prvi povukao sredstva iz strukturnih fondova, zahvaljujemo i ministarstvu, rokovi su oštri. Radilo se danonoćno da to uspije i mi predlažemo da se to raspravi danas uz pauzu od sat vremena, koliko treba, kazao je Kalmeta.

Nakon što nije prošao prijedlog da se vijećnici odreknu dijela vijećnićke naknade u korist socijalne samoposluge, Ante Rubeša, vijećnik Akcije mladih došao je s košarama s namirnicama i dječjim pelenama te ih stavio pored Živka Kolege i tako izazvao smijeh u Gradskoj vijećnici.

Rubes 2

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...