SA XIAOMIJEM

Microsoft želi prebaciti Androide na Windows 10

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Pored informacije da će Windows 10 stići na ljeto (i da će biti besplatan čak i vlasnicima piratskih kopija), Microsoft je otkrio još jednu novotariju. U suradnji s mobilnim proizvođačem koji bilježi nevjerojatan rast na tržištu, Xiaomijem, ekipa iz Redmonda razvija softver kojim je Android uređaj moguće konvertirati u Windows 10 uređaj, uz sve pripadajuće servise.

TechCrunch saznaje kako je riječ o vrlo neobičnoj suradnji. Xiaomi naglašava kako nije riječ o partnerstvu, već kao kompanija ‘samo pomažu’ u testovima, u sklopu kojih je njihova mobilna perjanica Mi4 s Android platforme prebačena na Windows 10.

Niti jedna od kompanija nije pružila detalje vezane uz ovu mogućnost. ‘U pitanju je ROM zasnovan na Windows OS-u, koji radi vrlo slično kao Cyanogen i drugi ROM-ovi’, piše TechCrunch, dodavši kako je sami sustav napravljen tako da ide debelo van okvira Android aplikacija te pruža Windows iskustvo korištenja i usluge na ‘nativnoj razini’ – ali na Android uređajima. Možda je posrijedi i nešto više od toga.

Službena izjava Microsofta pojašnjava kako je ipak posrijedi partnerstvo s Xiaomijem te da su odabrani vlasnici Xiaomi Mi4 uređaja dobili mogućnost preuzimanja i flashanja Windows 10 OS-a na svoje uređaje. Šira dostupnost se očekuje s vremenom, a za sada tek valja čekati prve dojmove vlasnika takvih uređaja.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar