Microsoft želi prebaciti Androide na Windows 10

Pored informacije da će Windows 10 stići na ljeto (i da će biti besplatan čak i vlasnicima piratskih kopija), Microsoft je otkrio još jednu novotariju. U suradnji s mobilnim proizvođačem koji bilježi nevjerojatan rast na tržištu, Xiaomijem, ekipa iz Redmonda razvija softver kojim je Android uređaj moguće konvertirati u Windows 10 uređaj, uz sve pripadajuće servise.

TechCrunch saznaje kako je riječ o vrlo neobičnoj suradnji. Xiaomi naglašava kako nije riječ o partnerstvu, već kao kompanija ‘samo pomažu’ u testovima, u sklopu kojih je njihova mobilna perjanica Mi4 s Android platforme prebačena na Windows 10.

Niti jedna od kompanija nije pružila detalje vezane uz ovu mogućnost. ‘U pitanju je ROM zasnovan na Windows OS-u, koji radi vrlo slično kao Cyanogen i drugi ROM-ovi’, piše TechCrunch, dodavši kako je sami sustav napravljen tako da ide debelo van okvira Android aplikacija te pruža Windows iskustvo korištenja i usluge na ‘nativnoj razini’ – ali na Android uređajima. Možda je posrijedi i nešto više od toga.

Službena izjava Microsofta pojašnjava kako je ipak posrijedi partnerstvo s Xiaomijem te da su odabrani vlasnici Xiaomi Mi4 uređaja dobili mogućnost preuzimanja i flashanja Windows 10 OS-a na svoje uređaje. Šira dostupnost se očekuje s vremenom, a za sada tek valja čekati prve dojmove vlasnika takvih uređaja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...