Milanovićev poziv Karamarku: Idemo – karte na stol!

U Novoj Gradiški danas je otvoren novi pogon Atlantic Grupe, a otvorenju je prisustvovao i premijer Zoran Milanović. Osim njega u Novu je Gradišku otputovao i potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Hajdaš Dončić te ministar poljoprivrede Jakovina.

Govoreći o otvaranju Tedeschijeve tvornice premijer Milanović je kazao kako je u to bio uključen koliko je mogao kao premijer. “Postoje neke granice preko kojih ne možeš ići. To je počelo prije nekoliko godina. Atlantic je tražio lokaciju za svoju tvornicu. Oni su uspješni jer su bili uporni. Moramo jos raditi na poboljšanju poslovne klime i pred time neću zatvarati oči.”

Dva ovna na brvnu

Komentirajući Karamarkovu izjavu o tome kako su njih dvojica dva ovna na brvnu premijer je rekao: “Ja imam posao, odgovornost. Rezultati će se vidjeti nakon 3 godine. On mora izaći iz sjene predsjednice. Ja bih htio malo vidjeti tog čovjeka, da vidim što kaže o stvarima koje ja radim svaki dan i zato ga pozivam na debatu. Idemo – karte na stol. Iza nas su tri godine. Vidimo tko ima kakve motive, vidimo i tko s kakvim protuargumentima ide. Ne kažem da smo mi bolji izbor, ali vidi se tko je jasan izbor. To bi bila najgledanija emisija.”, kazao je premijer.

Netko je uvjerio građane da rasprodajemo hrvatsku imovinu

Osvrnuo se i na monetizaciju autocesta: ‘Moramo se izvući iz ralja kamata. To su autoceste, ali mogla bi biti druga imovina. Na taj način smanjujemo javni dug. Pitanje je zdrave pameti hoćeš li cijeli niz godina plaćati kamate na glavnicu.”. Dodao je i kako je, po njemu, referendum dopušten, ali kako će Ustavni sud donijeti odluku o tome u roku od 30 dana.

“Netko je uvjerio građane da se rasprodaje hrvatska imovina. To je pokret koji je štetan za Hrvatsku. Na galamu je netko stiteći cestare to dobio.”, rekao je Milanović na otvaranju tvornice u Novoj Gradiški.

Projekt vrijedan 16 milijuna kuna

Podsjetimo, Atlantic Grupa je ulaganje u novu tvornicu za proizvodnju energetskih pločica iz asortimana sportske i aktivne prehrane započela u rujnu 2013. godine, potpisivanjem predugovora u Industrijskom parku Nova Gradiška. Riječ je o projektu ukupne vrijednosti od 16 milijuna eura koji će u prvoj godini proizvodnje otvoriti 50, a uz planirani rast poslovanja u konačnici 120 novih radnih mjesta.

Izgradnja je počela u travnju 2014. godine, a prvi proizvodi s novih linija na tržištu se očekuju u prvom kvartalu 2015.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...