Ministar Varga pokrenuo istragu o smrti 6-godišnjaka iz Sv. Filipa i Jakova

U preostala dva dana tekućeg tjedna, prema riječima predstavnika Ministarstva zdravlja, sazvat će se povjerenstvo koje će temeljem prikupljene dokumentacije i izjava medicinskih djelatnika odlučiti da li je bilo propusta u liječenju šestogodišnjeg Roka Begonje iz Sv. Filipa i Jakova, doznajemo u spomenutom ministarstvu.

Prema informacijama koje je medijima ispričala nesretna obitelj ovog tragično preminulog dječaka, propusta je bilo – i to nekoliko. Oni su, naime, u više navrata, tražili pomoć liječnika, što je vidljivo i u dokumentaciji, no zadarska Opća bolnica i dalje nema komentara.

Još uvijek se provode izvidi, a kako su temeljem odredbi Zakona o kaznenom postupku oni tajni, ne možemo vam ustupiti podrobnije informacije, kazala je općinska državna odvjetnica Marijana Stipić za jedan dnevni list.

Hoće li povjerenstvo Ministarstva ili pak istraga Općinskog državnog odvjetništva koje je slučaj preuzelo od Županijskog utvrditi postojanje nepravilnosti u liječenju i propusta u cijelom nizu medicinskih događanja, ostaje za vidjeti. Jasno je samo kako obitelji Begonja ništa ne može zamijeniti odlazak šestogodišnjeg djeteta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...