Mladež HDZ-a za socijalnu samoposlugu u Zadru prikupila 25 tisuća kuna

Inicijativa mladeži HDZ-a koja je krenula kao njihov interni dogovor, prerasla je u veliku humanitarnu akciju. U samo tjedan dana, koliko je trajala ova humanitarna akcija, prikupljeno je nešto više od 25 tisuća kuna, velik odaziv iznenadio je i same inicijatore –  Mladež HDZ-a iz Zadra.

– Ja bih se zahvalio svim ljudima koji su ovih dana stvarno nazivali i pitali što treba, kako donirati. Moramo zahvaliti i trgovačkim centrima koji su također sudjelovali u ovoj akciji te općini Stankovci. Najveću zahvala ipak ide Mladeži HDZ-a bez koje ova akcija ne bi ni zaživjela. Nije ovo nikakva samopromocija, već jedno dobro djelo i poruka svima da se uključe u ovakve humanitarne akcije i da pomognu onima kojima je to stvarno najpotrebnije, kazao je Tomislav Dražović, predsjednik MHDZ-a.

Akciji se pridružila općina Stankovci, a pakete s hranom i ostalim potrepštinama osobno je donio i njihov načelnik Željko Baradić.  Voditelj socijalne samoposluge u Zadru, Igor Blaslov, nije krio zadovoljstvo ovom donacijom.

– Ljudi stvarno pomažu socijalnu samoposlugu ali mogu reći kako je ovo dosada najveća donacija kojom su se napunile police socijalne samoposluge i stvarno se zahvaljujem svima koji su u tome pomogli, izjavio je Blaslov.

Svi oni kojima je pomoć potrebna, mogu se u samoposluzi, jednom mjesečno, besplatno opskrbiti osnovnim prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama uz predočenje kupona dobivenih u Caritasu. Samoposlugu je otvorio Caritas Zadarske nadbiskupije uz pomoć brojnih volontera. Donacija, na svu sreću ne manjka. Volonteri kažu kako je odaziv građana odličan te kako je Zadar još jednom pokazao kako ima veliko srce.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...