Morana Đurčević: “Projekt otvorenja McDonald’s-a u Zadru nastavlja se prema planu. Trenutačno prikupljamo svu potrebnu dokumentaciju!”

Kada se prije dva dana  u medijima pojavila informacija kako je dolazak McDonald’s-a i Bille u Zadar doveden u pitanje tj. kako su dogovori propali jer je HŽ Infrastruktura povisila uvjete najma, odnosno kako je zbog nesuglasica koje opterećuju poslovni odnos HŽ Infrastrukture i izraelske developerske kompanije Mazna Holdings, najmoprimca zgrade željezničkog kolodvora, cijeli projekt ugožen, ova priča izazvala je buru reakcija među našim sugrađanima koji su željno iščekivali kako otvaranje ovog restorana iz najpoznatijeg svjetskog lanca restorana brze prehrane tako i otvaranje sve potrebnijih novih radnih mjesta. Usprkos bombastičnim medijskim natpisima Morana Đurčević, glasnogovornica McDonald’s-a Hrvatska opovrgava ove tvrdnje.

– McDonald’s u ovom trenutku nema nikakvih saznanja o spomenutim navodnim nesuglasicama između HŽ Infrastrukture i kompanije Mazna Holdings. Samim time, navedenu situaciju, koja je trenutno samo na razini glasine, ne možemo smatrati službenom informacijom pa tako ništa od navedenoga ne možemo ni potvrditi, kazala je Đurčević.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, Mazna Holdings još uvijek ne može početi radove dok rok za otvorenje ističe za tri i pol mjeseca. Sada HŽ infrastruktura za najam traži 5,77 eura po kvadratu umjesto dva, a takva cijena cijeli projekt navodno čini neprofitabilnim za Mazna Holdings te stoga navodno nisu pristali potpisati aneks ugovora. Projekt se dovodi u pitanje u trenutku kada su McDonalds i Billa već zaposlili stotinjak ljudi koji bi trebali početi raditi u preuređenoj kolodvorskoj zgradi.

– Projekt otvorenja McDonald’s-a u Zadru nastavlja se prema planu. Trenutačno smo u procesu dobivanja sve potrebne dokumentacije kako bi se projekt nastavio, a otvorenje je planirano u prvoj polovici ove godine. Naravno, puno toga će ovisiti i o brzini izvođenja samih radova, no ni u jednome trenutku ne možemo govoriti o tome kako je otvorenje McDonald’s-a u Zadru upitno zbog spornih odnosa koje ste naveli. Svoje planove i projekte temeljimo samo na službenim informacijama i realnim faktorima koji na iste te projekte i utječu, a tako će se nastaviti i ubuduće, zaključila je Đurčević.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...