Najbogatiji startup na svijetu Xiaomi, radi na svojoj verziji pametnog sata

Apple u Kini ima najvećeg rivala, mladu i perspektivnu kompaniju Xiaomi, a čini se kako i oni rade na svojoj verziji pametnog sata.

Xiaomi ne želi konkurirati Appleu na zapadnom tržištu barem još nekoliko godina, no zato ima još puno toga za napraviti, a očito je da ulaže velike nade u pametni sat. Naime, Xiaomi je poznat po tome da kopira Appleove proizvode, no taj biznis model u Kini izvrsno funkcionira čemu u prilog ide vrijednost kompanije od 40 milijardi dolara, bez ikakvog ulaganja u marketing.

Iako su glasine o pametnom satu iz Xiaomija samo nagađanja, kompanija ima dovoljno resursa da objavi svoju jeftiniju verziju i ponudi na tržištu gdje drži vodeće mjesto po prodaji pametnih telefona.

Ono što bi Xiaomijev pametni sat razlikovala od Appleovog jest “pulse wave velocity identification”, odnosno tehnologija koja bi omogućila prepoznavanje vlasnika na temelju njihovog pulsa. Analitičari tvrde kako je ovu tehnologiju izrazito teško implementirati, stoga ako Xiaomiju tu pođe za rukom, bit će jedina kompanija koja će imati takvu vrstu tehnologije.

Ostaje nam samo da vidimo hoće li Xiaomi krenuti stopama Apple ili će se više posvetiti tehnologiji u domovima poput pametnih senzora koje su nedavno objavili.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...