Najbolji hrvatski webshop je eKupi

Glavni kriterij pri izboru bilo je internetsko istraživanje koje je tvrtka Valicon provela na 29 tisuća kupaca online. Prvo priznanje te vrste dodijeljeno je tijekom konferencije ‘Web trgovac godine’, održanoj u hotelu International u Zagrebu.

Osim što je proglašen ukupnim pobjednikom, eKupi je osvojio prvo mjesto i u kategoriji internetskog trgovačkog centra.

Po izboru kupaca, prvo mjesto zauzela je web trgovina printink.hr. Pobjednici su proglašeni u još sedam kategorija: Sonusart.hr (Audio&video), Silux.hr (Auto&moto), Emmezeta.hr (Dom&vrt), Gizzmo.hr (IT), Alternativa-webshop.hr (Ljepota) te Dobra-macka.com (Moda).

Na konferenciji, koja je privukla priličan broj zainteresiranih, prezentirani su i trendovi i stanje u području internetske kupovine u Hrvatskoj. Prema podacima EUSTAT-a, gotovo svaki treći hrvatski korisnik interneta danas kupuje online (EUSTAT).

Od kupaca online koje je Valicon analizirao 76 posto kupuje i u inozemstvu. Najčešći način plaćanja narudžbi u Hrvatskoj su pouzećem (49 posto) i kreditnim karticama (19 posto). Ako se uzme u obzir i kupovine u inozemstvu, najčešći način plaćanja je Paypal (35 posto), a slijede pouzeće (25 posto) i kreditne kartice (17 posto).

U sklopu konferencije održana su i predavanja web trgovaca i stručnjaka, koji su iznijeli vlastita iskustva na području razvoja web trgovine.

‘Vjerujem da smo ovim projektom uspjeli uspostaviti ‘valutu’ za mjerenje uspješnosti na hrvatskom tržištu te omogućili web trgovcima pristup podacima o korisničkom iskustvu na temelju kojih mogu unaprijediti svoje poslovanje.

S druge strane, kupci su i ranije na našem portalu mogli usporediti cijene u trgovinama, dok im ovim projektom po prvi put u Hrvatskoj komuniciramo i kvalitetu web trgovina’, rekao je Damir Vidan, voditelj projekta Web trgovac godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...