Nakon krađe automobila i pokušaja ubojstva vlasnika i njegova prijatelja završio na mjesec u istražnom zatvoru

U Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru je provedeno prvo ispitivanje hrvatskog državljanina (1983.) zbog osnovane sumnje na počinjenje dva kaznena djela pokušaja ubojstva iz čl. 110 u vezi čl. 34. st. 1. Kaznenog zakona i kaznenog djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari iz čl. 234. st. 2. KZ-a.

Postoji osnovana sumnja da je 33-godišnjak oko 20 sati, 24. veljače 2015. godine u hodniku jedne zgrade u Ulici Stjepana Radića u Zadru, nakon kraće prepirke s R. V. (46) i M. K. (43), nožem zamahnuo u predio trbuha M. K. što je prepriječio R. V., a potom je osumnjičenik počeo daviti R. V., a dvojica oštećenika su u daljnjem guranju uspjeli od sebe odbiti napad 33-godišnjaka.
Opisanom događaju je prethodilo da je osumnjičenik istog dana oko 17.10 sati  stavio u pogon vozilo Golf u Ulici Nikole Tesle u Zadru u vlasništvu 46-godišnjaka R. V. koji je ostavio ključ u kontakt bravi te se s vozilom udaljio prema zgradi u kojoj živi. Nakon otuđenja vozila, vlasnik R.V. i njegov prijatelj M.K. ozlijeđeni su nakon što su došli tražiti svoj automobil.
Nakon ispitivanja dežurni državni odvjetnik je predložio sucu istrage određivanje istražnog zahtjeva protiv osumnjičenika iz zakonske osnove čl. 123. st. 1. t. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku (opasnost od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke) koji je sudac istrage Županijskog suda u Zadru prihvatio i osumnjičeniku odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...