Nintendo (konačno) radi igre za pametne telefone

Sudeći prema nedavno održanoj press konferenciji, Nintendo je odlučio napraviti nezamislivo – krenuti u proizvodnju igara za pametne telefone.

Japanski gejming div Nintendo danas je službeno objavio kako kompanija polako ulazi u ‘biznis kapitalne suradnje s japanskim online divom DeNA. Kako stvari stoje, dvije kompanije ujedinit će snage kako bi izdavale igre za mobilne pametne uređaje, ilitiga tablete i smartfone. Ovo je, kao što smo i naveli u naslovu, dosta velik iskorak za Nintendo koji je do sada bio posvećen uglavnom proizvodnji gejmerskog hardvera.

Naravno, kako bi ohrabrili dioničare i ljubitelje Nintendovih franšiza, napomenuli su kako nipošto ne planiraju zapostaviti već etabliranu granu svog biznisa. Ukratko, Nintendo od sada radi i igre za mobitele i tablete koje će koristiti već dobro utemeljena intelektualna vlasništva poput Marija, Kirbija, Zelde itd.

Evo što DeNA ima za reći oko ovog prilično obećavajućeg poslovnog deala:

‘Ovo savezništvo stvoreno je kako bi kompletiralo Nintendov biznis proizvodnje videoigara te mu omogućio doseg prema do sada nedostupnim dijelovima tržišta. Unutar ovog savezništva, DeNa će također ojačati svoj gejming biznis na svjetskoj razini s obzirom na to da koristi Nintendove IP-ove. Kako bismo osigurali kvalitetu iskustva igranja koje korisnici u krajnjoj liniji od Nintenda i očekuju, radit ćemo samo NOVE igre za pametne uređaje, umjesto da se bavimo portovima i obradama.’

Ukratko, ono što DeNA i Nintendo očekuju je to da kupci nastave kupovati Nintendove konzole i igre te usput krenu kupovati njihove naslove za smartfone.

Kao indirektnu potvrdu ove vizije moguće je uzeti i usputnu objavu nove Nintendove konzole misterioznog imena Nintendo NX. Premda nemamo nikakvog pojma kakve će mogućnosti ova mobilna konzola imati, sve nam se čini kako je očekuje slonovski posao borbe protiv industrijskih giganata Sonyja i Microsofta.

Uvjereni smo, naravno, da Nintendo ima neki masterplan u rukavu koji će NX pretvoriti u DX ili Super Famicon nove generacije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...